Stor opbakning til Vesthimmerland Biogas fra lokalområdet

arrow_backTil oversigten

21. september 2022 | A-Consult Agro A/S

Grøn energi til forbrugerne er én positiv ting. Men en anden og væsentlig gevinst ved biogasanlægget i Farsø er en betragtelig reduktion af landbrugets klimaaftryk, som landmændene bakker op om.

Det er præcis et år siden, at det første spadestik blev taget til det industrielle biogasanlæg, som siden august 2020 har leveret biogas til Evida. Hvert døgn kan anlægget omdanne 275 tons biomasse i form af vegetabilske biomasser og husdyrgødning til biogas. Tilmed kommer de afgassede restprodukter retur til naturen som gødning, der i processen har fået recirkuleret næringsstoffer, så planterne bedre kan optage dem. Med den bæredygtige model har Vesthimmerland Biogas oplevet stor interesse blandt de lokale landmænd for at tage del i den cirkulære økonomi og grønne omstilling:
”Det var en glædens dag, da vi den 14. august 2020 satte gang i anlægget. Vi har oplevet en enorm opbakning fra de lokale landmænd, hvor fem landbrug primært leverer råmateriale til anlægget. Yderligere 25-30 landmænd afleverer deres dybstrøelse og flere er på venteliste”, fortæller adm. direktør Lasse Buhl Jørgensen fra Vesthimmerland Biogas.
”Vi er enorm stolte over at være nået hertil, men der er mulighed for at tænke endnu større og få endnu mere opbakning på landbrugssiden”, fortæller Lasse Buhl Jørgensen.

Lundsby Biogas A/S har været totalentreprenør på projektet, og A-Consult har leveret og monteret alle 14 betontanke, som omfatter alt lige fra fortanke, lagertanke, udleveringstanke, eftergæringstanke til vandtanke. Tankløsningerne består af 471 betonelementer i en komplet pakke, hvor A-Consult har stået for at støbe bundene samt at levere og montere elementer, vægge, betondæk, isolering og beklædning.

Flere artikler fra A-Consult Agro A/S

Casen er skrevet af:

A-Consult Agro A/S

I 1986 startede A-Consult salg og produktion af tanksystemerne AGRI-TANK® og AQUA-TANK® på det danske marked.
Vores overordnede målsætning var og er fortsat at fremstille tanke, som på en sikker og effektiv måde kan bruges til at opbevare husdyrgødning, for behandling af spildevand og udvikling af biogas.

Solide betontanke til biogas!
Vi er en af de førende inden for fremstilling, levering og installation af tanke til biogasanlæg. Biogastankene er fremstillet af beton af høj kvalitet og monteres som færdigstøbte betonelementer.

Investering i en AGRI-TANK® som gylletank kan være en mil

Se profil
keyboard_arrow_up