Syv stolte Agromek Stars vindere 

Guldkanonerne blev skudt af, og spændingen udløst da syv stolte Agromek Stars-vindere blev hædret på Agromeks åbningsdag. I alt var 21 produktnyheder nomineret til en Agromek Award. 

 

 

Agromek Stars - spændende nyheder fra agroindustrien

 

Agromek Award 2022

21 nyheder var nomineret til en Agromek Award. De nominerede nyheder var inddelt i 5 sektorer: Kornhåndtering, Traktor og Høstmaskiner & Entreprenør, Vej, Park og Anlæg, Markredskaber, Staldmekanisering samt Viden og service & øvrige.


De nominerede til Agromek Award 2022:

Sektor: Kornhåndtering: 

 • Geoteam A/S, Håndholdt enhed til måling af protein, fugt, kulhydrater og olieindhold i kerner. 
 • Geoteam A/S, Flowmåler til måling af vand og protein i korn i siloanlæg eller mejetærsker
 • Assentoft Silo, Nitrogen generator for gastæt silo
   

Sektor: Entreprenør, vej og park

 • Stenderup A/S, Elektrisk skridstyret minilæsser
 • AG Precision ApS, Iquus, autonom traktor
 • Herborg Maskinforretning A/S, Elektrisk Variabel Transmission
   

Sektor: Markredskaber

 • Danfoil A/S, Pilot Spray Assist
 • Agro-Bag A/S, Halvautomatisk redskab til sikker tømning af bigbags
 • MSR Plant Technology ApS, Stængelløft og -separering ved mekanisk vækststandsning i kartofler
 • SEGES Innovation P/S, Bedre udnyttelse af kvælstof i gylle med automatisk logning af data fra gyllevogne i CropManager
 • Hydrosafe ApS, Farvede håndtag til hydraulikslanger med automatisk støvbeskyttelse
 • BioCover A/S, Spildindikator for gyllekvælstof
   

Sektor: Staldmekanisering

 • Big Dutchman (Skandinavien) A/S, Løbe/drægtighedsboks for løsgående søer
 • JH Agro A/S, JH HyppigUdslusning – Fuldautomatisk styring til gyllehåndtering i grisestalde
 • Agrisys A/S, Agrisys PorciSys – individual fodring til pattegrise
 • Lely Nordic A/S, Reduktion af ammoniak fordampning fra kvægstalde med Lely Sphere
 • Best Farm A/S, Dobbelt drikkekop til pattegrise i farestier, bestående af en flaske (stående på hovedet) + en drikkekop med 2 ventiler + DRYP+DROP funktion.
 • Agrifarm, 0- Emission systemet - løser den "grønne omstilling" i Verden for husdyrproduktionen.


Sektor: Viden & Service & Øvrige 

 • SEGES Innovation P/S, CRiskA: Nem og tilgængelig viden om faremærket kemi samlet i en app, der lever op til lovgivningen
 • SEGES Innovation P/S, Dynamisk gødningsplan med CropManager, som beregner det absolutte behov for N-gødning i vinterhvede
 • Best Farm A/S, Software program – PIG-SIGNAL management


Læs mere om de enkelte nyheder i oversigten nedenfor: 

 

Agromek præsenterer 65 produktnyheder til Agromek 2022

På denne side kan du se og læse mere om de 65 produktnyheder, som er blevet vurderet og bedømt af vores faglige ekspert- og dommerudvalg og tildelt henholdsvis 1, 2 eller 3 stjerner. Hvortil sidstnævnte er den højeste score. Du finder produktnyheder indenfor syv forskellige interesseområder.

Der findes pressemeddelelserne for henholdvis de 2- og 3-stjernede nyheder.

 

Interesseområder: Markredskaber

Danish Agro Machinery A/S, EFECTA CE med FLOATRAX-system. En bred såmaskine på bælter.


Produktbeskrivelse: 

Den brede EFECTA CE-såmaskine har en arbejdsbredde på 12 meter. Inden for sin kategori er det en ekstremt alsidig såmaskine, som er udstyret med en trykbeholder med to kamre med en kapacitet på 6.000 liter. Den kan udstyres med fire typer frontudstyr, som monteres foran såskærene. Den store arbejdsbredde i kombination med en høj arbejdshastighed garanterer et højt dagligt output.
 

Links: 

https://www.bednar.com/da/efecta-ce/
https://www.youtube.com/watch?v=P1pU2CpIOhE
 


Ekspertbeskrivelse:

Bednar Efecta CE med Floatrax får en stjerne for muligheden for bælter på en 12 m såmaskine, samt muligheden for fire typer frontudstyr foran såskærene. 

Industriehof Scherenbostel GmbH, 101.EXT-1101 - Efterharvetand m. hårdmetalbelægning


Produktbeskrivelse: 

Med hårdmetal/Carbid plader pålimet sikrer man en højere kvalitet af arbejdet over længere tid, færre stop, lavere maskinomkostninger pr ha.
Optil 10 gange længere under normale forhold mod tilsvarende standard produkt.


Link:

https://www.industriehof.com/dk/catalogue/c9/c4160/c4252/a101.ext-1101/


Ekspertbeskrivelse: 

Hårdmetal/Carbid plader pålimet efterharvetanden sikrer en lang holdbarhed, og derved en højere kvalitet af arbejdet over længere tid. Fabrikanten lover op til 10 gange længere holdbarhed i forhold til tilsvarende standard produkt.

Maskinhandler Indkøbsringen A/S, Liftophængt pneumatisk bomspreder

 

Produktbeskrivelse: 

Aero er en pneumatisk bom-gødningsspreder, som sikrer præcis spredning af kunstgødning, selv med billig gødning af ringe fysisk kvalitet, eller ved anvendelse af mekanisk blandet gødning. Aero er også yderst anvendelig til spredning af efterafgrøder inden høst, især hvis det er større mængder eller hvis det er frøblandinger med mange arter i mange forskellige frøstørrelser.
 

Link: 

https://www.mi.dk/produkter/64/goedningsspredere/rauch-aero-321-goedningsspredere

 

Ekspertbeskrivelse: 

En stjerne for Isobus-styret bomspreder, for præcis spredning af handelsgødning og efterafgrøder, der nu fås i en liftophængt udgave.

MO Implements A/S, Græs-seeder Brugervenlige bruger flade på din egen smartphone eller tablet samt SOBUS-terminal

 

Produktbeskrivelse:

Græs - seeder ES13 Turbo er med standard med 13 udløb og leveres med tankbeholder på 500 Liter. Standard er den ISOBUS kompatibel eller til din egen smartphone eller tablet. Frøhastighedsjustering: Hastighedsafhængig såsædsmængde Reguleret fra Terminal er smartphone eller tablet. Automatisk frakobling på forager.
Kalibrering:Via bundklappen og opsamlingsbakken Særligt praktisk, da maskinens styreenhed er bærbar (smartphone eller tablet).

 

Link: 

https://www.duevelsdorf.de/produkte/gruenlandpflege/saeeinrichtungen/saeeinrichtungen


Ekspertbeskrivelse: 

ES 13 Turbo får en stjerne med baggrund i den brugervenlige brugerflade på egen smartphone eller tablet samt ISOBUS-terminal.

Poda A/S, Afstandsisolator med strømførende ende

Produktbeskrivelse:

Afstandsisolator, hvor isolationen er udført på selve isolator-benet, fremfor at være et isolerende øje omkring hegnstråden (som ved gængse isolatorer).
Metalkonstruktionen er særligt holdbar, og velegnet til krævende forhold - f.eks. til dyr med kraftig pels (pelsen virker isolerende). Isolatorens strømførende ende giver ekstra beskyttelse af indhegningen og bidrager dermed til øget sikkerhed og mindre vedligeholdelse. 10 års produktgaranti.

 

Link: 

https://www.gallagher.eu/en_export/distance-insulator-live-tip-offset-160mm-pack-of-20

 

Ekspertbeskrivelse: 

Afstandsisolator til elektrisk hegn med strømførende ende. Isolationen er udført på selve afstandsstykket, så delen ind mod dyrene er strømførende som selve hegnstråden. Normalt er isolatoren udført, så hegnstråden monteres direkte på isolatoren. På afstandsholderen Live Tip fra Poda er isolatoren placeret midt på afstandsstykket. Det gør afstandsholderen egnet til brug under vanskelige forhold som f.eks. hegning af især får, der vil gnubbe sig op af isolatoren med risiko for at hegnet hopper ud af isolatoren. Systemet giver også en bedre holdbarhed på selve isolatoren og dermed mindre vedligeholdelse for brugeren.

SEGES Innovation P/S, Få overblik over din produktion og økonomi med SEGES Lager, som holder styr på din lagerbeholdning

Produktbeskrivelse:

Med SEGES Lager kan du løbende holde øje med din lagersituation. Det giver dig overblik over bedriftens økonomi og er et godt udgangspunkt ift. at træffe beslutninger om indkøb. Programmet binder data om bedriftens fysiske omsætning sammen, og lagerbeholdningen nedskrives automatisk via forbrug fra andre digitale værktøjer fra SEGES Innovation. F.eks. kan foderforbruget på en kvægbedrift automatisk registreres via udfodringsudstyr, og denne registrering bruges også til nedskrivning af lageret.

 

Link: 

www.seges.dk/lager


Ekspertbeskrivelse: 

SEGES Lager er en webapplikation, der som den første ”Lager”-løsning” binder data sammen på tværs af mark, stald og økonomi. Systemet holder løbende øje med ejendommens lagersituation. Programmet binder data om bedriftens fysiske omsætning sammen, og lagerbeholdningen nedskrives automatisk via forbrug fra andre digitale værktøjer fra SEGES Innovation. F.eks. kan foderforbruget på en kvægbedrift automatisk registreres via udfodringsudstyr, og denne registrering bruges også til nedskrivning af lageret. SEGES Lager er knyttet sammen med paletten af digitale værktøjer fra SEGES Innovation, hvilket favner langt de fleste landmænd i Danmark.

Yara Danmark A/S, Organsk gødning til økologiske landbrug

 

Produktbeskrivelse: 

YaraSuna BIO er betegnelsen for Yaras gødningsprodukter til økologisk planteproduktion. Gødningerne er recirkulerede organiske gødnings- og jordforbedringsprodukter, som er lavet på basis af kød- og benmel og indeholder endvidere kyllingemøg, havreskaller samt trævinasse. YaraSuna BIO gødningsprodukterne er underlagt Yaras strenge kvalitetsstandarder for både næringsstofindhold samt fysiske egenskaber.


Link: 

https://www.yara.dk/yarasuna/

 

Ekspertbeskrivelse: 

Yaras nye organiske gødning, YaraSuna BIO 9-3-1, er baseret på kød- og benmel, kyllingegødning, havreskaller og trævinasse. Gødningen er godkendt til anvendelse hos økologer, og kvælstofvirkningen forventes at være relativ høj. Gødningen er underlagt Yaras kvalitetsstandarder for både næringsstofindhold og fysiske egenskaber.

Produktbeskrivelse:

New concept of net wrap, an innovative product by Cotesi
The present invention relates to an agricultural mesh for baling comprising columns of chains or pillars, where in each column of chain or pillar comprises a plurality of meshes interconnected with each other and associated with the columns of chains or pillars by means of the wefts, wherein the configuration and dimensions of the wefts provides the reinforcement of the agricultural mesh for baling. The present invention provides a solution that aims to reduce the dimensions of the longitudinal openings - wefts - during the baling process, yielding strong and well-preserved bales.
 


Links: 

https://www.lpweidemann.dk/index.php?id=133&fam=1&subfam=2&pid=604

https://youtu.be/JDclfw-xioY
https://youtu.be/eRHhEATpefk

 

Ekspertbeskrivelse: 

Cross X-pand fra Cotesi er en ny vævning af net til indbinding af rundballer. Den nye vævning, hvor tråden binder tre tråde sammen i stedet for to, giver en konstruktion, der er stærkere og mere modstandsdygtig over for brud på nettet. Den stærkere konstruktion sker uden brug af mere materiale til nettet.

CMN maskintec A/S, C tand for præcis radrensning

Produktbeskrivelse: 

C tanden er specialudviklet for præcis radrensning, det at komme tæt på rækkerne, uden at beskadige kulturafgrøden. C tanden er en sidevers fast tandstilk som er monteret i en SP holder og som ved affjedring af tanden roterer over en bøsning samt er den forsynet med en justerbar trækfjeder, der gør at man som bruger selv bestemmer hyppeeffekt - tilspænding og vibration. 
 


Link: 

https://youtu.be/XRpSfWGRnZ0
 

Ekspertbeskrivelse: 

Den stive C tand giver en mere stabil styring mellem afgrøderækkerne. C tandens lette justering af aggressiviteten, giver mulighed for hurtig justering i forhold til afgrødens størrelse. Ved små planter reducerer vandret justering at der kastes jord ind i afgrøderækkerne, og modsat ved aggressiv indstilling.

Danfoil A/S, SilverGlider


Produktbeskrivelse: 

SilverGlider - er en helt ny letvægts hybrid sprøjteboms konstruktion. Bomstabilitet og bomstyring har været de drivende faktorer bag det nye design. Bommen kan arbejde individuelt, både over og under vandret – og i kuperet terræn gør den lave vægt en stor forskel. SilverGlider er tilgængelig i en 2 foldet version fra 24-30m på en ConCorde trailersprøjte og den selvkørende AirForce 1, samt 24-36m på den store 10.000l AirHammer.

 

Link:

https://www.danfoil.dk/
 


Ekspertbeskrivelse: 

Danfoil har tidligere været med stålwire til sidefløjene og kan give hoppende bevægelser i ujævnt terræn. Silverglider bommen er ny konstrueret med stive aluminiumsstænger til sidefløjene. Med aktive sensorer på hydraulikken kan en let og stiv bom hurtig flyttes efter de ujævnheder trailerhjulene kører over. Affjedring af bom er normalt kun passivt. Nye reguleringsalgoritmer er med til at skabe en rolig bom. Alle kender ventetiden på at bommen foldes ud eller ind. En asymmetrisk mekanisk konstruktion gør at bommen bevæger sig hurtig mellem yderpunkterne og til slut langsomt, hvilket minimerer foldetiden.

Fasterholt Maskinfabrik A/S, Fasterholt lancerer FasterRain, et planlægningsværktøj, der vil revolutionere fremtidens markvanding

Produktbeskrivelse: 

Fasterholt står bag FasterRain, et banebrydende planlægningsværktøj til markvanding. Med funktioner såsom zonevanding, tilpasning af vandmængde og flådestyring i realtid kan landmanden nemt planlægge dagens vandinger via en app og lave ændringer undervejs.
Formålet med FasterRain er at optimere på alle parametre. Det gælder korrekt udnyttelse af naturressourcer såsom vand og jordens næringsstoffer, et mindre forbrug af gødning, brændstof og mandetimer samt forbedrede, ergonomiske arbejdsgange.


Links: 
 

Ekspertbeskrivelse: 

FasterRain er et ny system til betjening af Fasterholt vandingsmaskiner. FasterRain styringen betjenes via tablet og wifi-forbindelse fra traktoren, imens maskinen trækkes ud. Differentieret vandtildeling kan i den nye styring programmernes fra tablet'en i traktoren. Styringen er også udstyret med GSM-modul, så den kan uploade data fra vandingsmaskinen til en server i skyen.
Flådestyring, integreret i vandingsmaskinens styresystem & samlet i tilhørende database i skyen, er også nyt. Dette system kan bla. opliste maskinerne i den rækkefølge, de forventes at blive (eller er-) klar til flytning. Fasterholts "FasterRain", det nye kombinerede betjenings- & managementsystem kræver kun adgang til eet datasystem til såvel betjening af maskinen som til overblik over-samt styring af et antal vandingsmaskiner. Placeringen og driftsstatus vises i realtid, dvs. som status er, her og nu. Af øvrige funktioner i det nye system kan nævnes muligheden for at tilkoble 2 maskiner til samme pumpeanlæg. Når maskine nr. 1 kommer i mål, stopper maskine og pumpe. Maskine nr. 2 er opsat og indstillet ti lat starte sig selv og dermed også pumpen.
Systemet kan leveres såvel på nye- som til eftermontage på bestående Fasterholt vandingsmaskiner.

Hardi International A/S, NANODRIFT dyse

 

Produktbeskrivelse:

HARDI har udviklet en dyseserie der er godkendt til 90% afdriftsreduktion. NANODRIFT har et meget bredt arbejdsområder på 1-6 Bar så landmanden er fri for at skifte dyse hvis kørehastigheden ændres væsentligt.

 

Links: 

Ekspertbeskrivelse: 

Hans Thostrup

Ovlac, Ecoflow - Skær til Ovlac Mini ploven

 

Produktbeskrivelse: 

Den nye Ecoflow skær til Ovlac Mini ploven - er en todelt skær og spids hvor de er påboltet side om side - dvs at der ingen på boltet spids er behov for. Dog kan der, når Ecoflow spidsen er blevet slidt, påboltes den velkendte vendbar spids som tidligere. 

 

Links:


Ekspertbeskrivelse: 

Der gives to stjerner for muligheden for mulighed for at køre med eller uden vendbar spids efter forholdene i marken. Det er især aktuelt ved skrælpløjning, for at undgå modstand på muldpladen på let jord og bedre jordsøgning på stivere jorder.

SEGES Innovation P/S, Optimal markvanding med fuldt overblik over behov og vandingsmaskiner i FarmTracking Premium


Produktbeskrivelse:

At vande og flytte vandingsmaskiner er en stor logistisk opgave, der i værste fald kan resultere i udbyttetab. Med FarmTracking har du det fulde overblik over vandbalancen for alle bedriftens vandingsspor. Du kan se alle vandingsspor, pumper og aktive vandinger, og systemet viser automatisk, hvornår vandingsmaskinerne skal flyttes. Det giver dig et solidt grundlag for optimal vanding af de enkelte marker og afgrøder. Modulet er udviklet i tæt samarbejde med landmænd og konsulenter fra SAGRO.
 

Link: 

www.seges.dk/farmtracking

Ekspertbeskrivelse: 

"Optimal markvanding" kombinerer programmel til føring af vandingsregnskab på markniveau, med oversigtskort over såvel marker og vandingstræk på den enkelte mark. Systemet fører automatisk regnskab med nedbør, tilført- samt fordampet vandmængde. Nedbør samt fordampet vandmængde hentes automatisk fra DMI's hjemmesie, www.dmi.dk. Ud fra det løbende regnskab over nedbørsunderskud viser systemet grafisk hvilke marker & vandingsspor, som her og nu har størst behov for tilførsel af vand. Det nye system, som er et faneblad i Seges "Farmtracking Premium", har indbygget flådestyring, idet systemet giver overblik over placeringen af de forskellige pumpeanlæg til ejendommen, samt overblik over hvor den enkelte vandingsmaskine aktuelt befinder sig, og over hvornår den enkelte maskine kan flyttes til et nyt vandingstræk. Overblikket over hvor den enkelte vandingsmaskine befinder sig, vises på et kort i Google maps. Systemet er baseret på indtastninger & registreringer via en app til mobiltelefonen og kan derfor udføres umiddelbart efter endt flytning af en vandingsmaskine.

SIWI Maskiner ApS, SIWI Combi Hitch system til gylle tilkobling.

 

Produktbeskrivelse: 

Frakobling af store redskaber kan være et krævende job, SIWI Slurry Hitch kan klare hele opgaven fuldautomatisk direkte fra førerkabinen. Ingen menneskelig kontakt mellem redskaber og gyllevogn. alt foregår via knapper på et kontrolpanel. Den nyudviklede SIWI Slurry Hitch er med til at højne arbejdssikkerheden til det maksimale, samtidigt med at komforten er helt i top. Hvis operatøren ikke har bakket helt lige tilbage til hitchen på redskabet, kan han sideforskyde hitchen på gyllevognen.

 

Links:

www.siwimaskiner.dk
www.youtube.com/watch?v=bOCVeLaQf08


Ekspertbeskrivelse: 

Bugserede gyllenedfældere der afkobles i marken, når gyllevognen skal hjem efter et nyt læs vinder indpas. SIWI Slurry Hitch er en videreudvikling af det kendte SIWI træk, men hvor gylletilkoblingen er indbygget. Det giver en stor arbejdsbesparelse at sammenkoblingen kan foretages fra traktoren.

Produktbeskrivelse: 

Grøn gødning er nitratbaseret, mineralsk gødning med nøjagtig samme kemiske og fysiske sammensætning som gødninger, der produceres med fossile brændstoffer (naturgas, kul, olie), men med et meget lavere kulstofaftryk, fordi de produceres ved hjælp af elektricitet fra vedvarende energikilder (vandkraft, vind, sol). Det betyder, at grøn gødning er en fossilfri, effektiv og nem måde at gøre fødevareproduktionen mere klimavenlig på.

 

Link: 

 

Ekspertbeskrivelse: 

Det er nyt at producere, markedsføre og prissætte en handelsgødning på det danske marked, hvor kvælstoffet er produceret ved hjælp vedvarende elenergi fra sol, vind eller vandkraft i stedet for den traditionelle naturgas. Klimaaftrykket fra gødningen vil være markant lavere end fra traditionelle kvælstofholdige gødninger.

EUROPANYHED, SIWI Maskiner ApS, SIWI FireSafe

Produktbeskrivelse: 

SIWI Maskiner har udviklet et fuldautomatisk koblingssystem til halmpresser og bugseret halmsnitter. Systemet skal bruges i tilfælde af brand i halmpresser eller halmsnitter.
 

Link: 


Ekspertbeskrivelse:

SIWI's frakoblingssystem er en helt ny konstruktion og løsning, der sikrer chaufføren imod forbrændinger, når frakobling forsøges gennemført under en brand. Samtidig øges sandsynligheden for at redde traktoren markant, ved de presserbrande der vil opstå gennem sæsonen. Dette er vigtigt for landmanden eller maskinstationen, der ikke nødvendigvis kan skaffe en ny traktoren i høstsæsonen.Produktbeskrivelse: 

Med Agro Bag kan tømning af bigbags nu foregå trygt og sikkert direkte inde fra førerhuset, hvilket gør det muligt for landmænd at håndtere og tømme mange bigbags hurtigere og mere effektivt, samtidig med at det reducerer den fysiske belastning for landmanden selv og de helbredsmæssige faktorer, som indånding af gødningsstøv, ved fyldning af gødningsspreder.

Link: 

www.agro-bag.dk
www.youtube.com/channel/UCr_xKq7zrq91E0FlGDul62g
 

Eksptertbeskrivelse: 

Med Agro Bag kan tømning af bigbags foregå trygt og sikkert direkte inde fra førerhuset. Det gør det muligt for landmænd at håndtere og tømme mange bigbags hurtigere og effektivt. Desuden reduceres den fysiske belastning for landmanden selv og de helbredsmæssige faktorer, som indånding af gødningsstøv, ved fyldning af gødningssprederen.

 EUROPANYHED, BioCover A/S, Spildindikator for gyllekvælstof


Produktbeskrivelse: 

Spildindikator for gyllekvælstof e-missioN Sensor System er en ny teknologi der måler kvælstofeffektivitet under gylleudbringning. Data indsamles automatisk på gyllevognen og effekten begegnes ved sammenligning med en database over ammoniakforsøg. e-missioN viser det aktuelle tab i % under udbringningen – Spildindikator. Heraf fremgår også effekten ved af tilsætning af syre. Efterfølgende bestemmes den optimale doseringen af mineralsk kvælstof. Gennemsnit for marken registreres og præsenteres på kort og igennem statistik - inklusiv et variabelt tildelingskort.
 

Links: 

http://www.biocover.dk
http://www.youtube.com/watch?v=ftW8s-vEW9w&t=6s

 

Ekspertbeskrivelse: 

Det nye e-missioN system fra BioCover måler og beregner kvælstofudnyttelsen under udbringningen i marken. Da gylleeffekten hermed er kendt, kan data efterfølgende bruges til optimal tildeling af handelsgødning. Løsningen er unik da den løser en problematik hvor kvælstofudnyttelses procenten har været baseret på norm værdier og dermed ikke taget højde for de faktiske forhold, med risiko for over eller undergødskning. 

EUROPANYHED, CMN maskintec A/S, Intelligent dybde styring af radrensesektion

Produktbeskrivelse: 

El hydraulisk Intelligent dybde styring af skær på radrensesektioner, som dybdestyres individuelt ved hjælp af ultralydssensor teknologi.

 

Link: 

https://youtu.be/E5b9ELGWBoE

 

Ekspertbeskrivelse: 

Radrensningens præcision øges markant ved montering af ultralyds sensorer der løbende justerer skærdybden på sektionsniveau. Automatisk dybdestyring af radrensesektioner er noget helt nyt og unikt. Specielt ved varierende jordbonitet og varierende fremkørselshastighed er det en fordel.

EUROPANYHED, Danfoil A/S, Pilot Spray Assist


Produktbeskrivelse: 

Intelligent afdrifts monitorering bliver nu virkelighed i Danfoils DSC monitor. Sprøjtecomputeren kan aktivt monitorere sprøjtens indstillinger og gøre chaufføren opmærksom på hvis der bør foretages ændringer. Det kunne f.eks. være ved ændring i vejrforhold. Sprøjtecomputeren vil så foreslå chaufføren at ændre lufttryk, bomhøjde eller sprøjtehastighed – så det passer til de nye forhold. Dermed sikres det at sprøjten arbejder skånsomt og så optimalt som muligt under de pågældende forhold.


Link: 

https://www.danfoil.dk/
 

Ekspertbeskrivelse: 

Dråbestørrelse, væskemængde og fremkørselshastighed er uafhængige parametre på en Danfoil sprøjte. Med måling af vindhastighed og -retning giver computeren med nyheden nu information til chaufføren om bedst mulig indstilling, så både afdrift er minimal og virkning af sprøjtearbejde er god. Især lufttrykket bestemmer dråbestørrelsen, men computeren giver også anvisning om hastighed og bomhøjde. Der er stor forskel på at køre med eller mod vinden, hvor computeren nu anbefaler chaufføren at skifte til en indstilling så afdrift er lavest mulig, samtidig med god virkning. Af sikkerhedsmæssige grunde bestemmer chaufføren stadig, men computeren bliver vedholdent ved med at give alarm.

EUROPANYHED, Hydrosafe ApS, Farvede håndtag til hydraulikslanger med automatisk støvbeskyttelse


Produktbeskrivelse: 

Hydrosafe lancerer håndtaget til hydraulikslanger på markredskaber, der kan reducere omkostninger til hydraulik. 
Udover solidt greb, tydelige farver og indgraveret ID (+/- eller 1-5) for bedre håndtering, så har håndtaget en unik gummibælg der permanent beskytter lynkoblingen og forhindrer støv i at trænge ind og skade det hydrauliske system. Det giver forlænget levetid på filtre, lynkoblinger, seals mm. og fjerner behovet for strips, støvhætter og rengøring af lynkoblinger inden tilslutning.
 

Links: 

https://www.hydrosafe.dk/
https://www.youtube.com/watch?v=8nHDLZFEV44

 

Ekspertbeskrivelse: 

Der er givet tre stjerner og Europanyhed for den patenterede og innovative hydraulikkobling med gummibælg, der beskytter koblingen mod støv og snavs. Gummibælgen er specialdesignet til formålet. Samtidig får brugerne en smartere håndtering af hydraulikslanger med tydelig opmærkning og solidt greb.

 EUROPANYHED, MSR Plant Technology ApS, Stængelløft og -separering ved mekanisk vækststandsning i kartofler

 

Produktbeskrivelse: 

Stængelløft og -separeringsfunktionen er et tilvalgsmodul til den mekaniske vækststandser Crown Crusher. Apparatet gør det muligt at anvende mekanisk vækststandsning i kartofler med liggende eller sammenfiltrede toppe, dvs. i sorter med hængende stængler eller stængler, som ligger ned pga. regn, maskinkørsel, jordtildækning o.lign. Dermed er det muligt at foretage mekanisk nedvisning i alle typer kartofler under de rette forhold og samtidig minimere risiko for smitte.

 

Links: 

http://msrplanttechnology.dk

https://www.youtube.com/watch?v=6ey3w6j-twE&ab_channel=MSRPlantTechnology

 

Ekspertbeskrivelse: 

Stængelløft og -separeringsfunktionen til Crown Crusher tildeles tre stjerner + Europanyhed, da enheden gør det muligt at anvende mekanisk vækststandsning i kartofler med liggende eller sammenfiltrede toppe. Det vil sige i sorter med hængende stængler, eller stængler som ligger ned pga. regn, maskinkørsel, jordtildækning og lignende. Dermed kan der foretage mekanisk nedvisning i alle typer kartofler under de rette forhold og samtidig minimere risiko for smitte.

EUROPANYHED, SEGES Innovation P/S, Bedre udnyttelse af kvælstof i gylle med automatisk logning af data fra gyllevogne i CropManager


Produktbeskrivelse: 

Gylle udbringes som regel efter en plan, der er udarbejdet ud fra normtal. Men da tallene ikke tager højde for gyllens indhold, mængde og udbringningstidspunkt, vil planen ofte afvige fra den faktiske udbringning. Nu kan CropManager sikre en bedre udnyttelse af kvælstof fra gyllen med automatisk logning fra gyllevogne. Kvælstofeffekten bliver således genberegnet med faktiske gyllemængder, vejrforhold og automatisk overførte gylleanalyser. Det er til fordel for bl.a. miljø, økonomi og tidsforbrug.


Link: 

http://cropmanager.dk

 

Ekspertbeskrivelse: 

CropManager kan nu sikre en bedre udnyttelse af kvælstof fra gyllen med automatisk logning fra gyllevogne. Kvælstofeffekten bliver således genberegnet med faktiske gyllemængder, vejrforhold og automatisk overførte gylleanalyser. Fra en gyllevogn med flowmåler og as applied logning i isoxml kan CropManager automatisk modtage den aktuelt udbragte mængde på marken og tidspunktet for udbringningen. Disse data kombineres med vejroplysninger fra DMI for markens placering (temperatur, nedbør og vind), og den faktiske kvælstofeffekt beregnes ud fra bl.a. ALFAM 2 modellen fra Aarhus Universitet. Den beregnede kvælstofeffekt bruges til at justere den efterfølgende gødskning med handelsgødning, så afgrødens behov rammes præcist.

EUROPANYHED, SEGES Innovation P/S, Dynamisk gødningsplanlægning med CropManager

Produktbeskrivelse:

I præcisionslandbrug foretages omfordelingen af N-gødning ofte ud fra biomasse. Nu tilbyder CropManager en mere dynamisk gødningsplan, som beregner det absolutte behov for N-gødning i vinterhvede. Resultatet er en mindre risiko for under- eller overgødskning med kvælstof. Beregningen af det aktuelle restbehov for N i vinterhvede (stadium 34-45) sker forud for sidste gødskning i maj, og den tager højde for markens samlede biomasseindeks, aktuel kvælstof- og afgrødepris samt forventede udbytte.


Link: 

http://cropmanager.dk

 

Ekspertbeskrivelse: 

CropManager er en dynamisk gødningsplan, som beregner det absolutte behov for N-gødning i vinterhvede, ud fra satellitbilleder. I modsætning til i dag, hvor man gødsker på baggrund af normværdierne (dvs. afgrødebehov, efterafgrøde-effekt, jordtype mm). Dette har en forklaringsgrad (dvs. modellens evne til at forklare plantens kvælstofbehov) på 28 %, som må siges at være relativt lavt. Med dynamisk gødningsplanlægning via gødningsværktøjet i CropManager kommer forklaringsgraden op på 56 %, en fordobling i forhold til gødskning ift. normværdierne. Forbedringen gør, at man nu i højere grad kan stille den rette mængde gødning tilgængelig for planten, til gavn for både økonomi, miljø og klima.

 

Interesseområder: Traktorer og høstmaskiner

Danish Agro Machinery A/S, CLAAS CORIO STUBBLE CRACKER – høst og knusning af majsplanterester i en arbejdsgang

Produktbeskrivelse:

Med den nye STUBBLE CRACKER til CORIO 8-rækket majsskæreborde, knuses majsstubben i samme ombæring, som den høstes. Formålet er at minimere forekomsten af majshalvmøl i næste års majsafgrøder og lette arbejdet med nedmuldning af stubresterne. STUBBLE CRACKER er fuldt integreret i skærebordet og har en roterende rotor med to specialdesignede slagler monteret pr. række. Transmissionskonceptet er desuden opbygget, så kapaciteten på skærebordet ikke begrænses af stubblecrackeren.

 

Link: 

https://www.claas-group.com/press-corporate-communications/press-releases/world-first--claas-presents-corio-stubble-cracker-with-integrated-stubble-mulcher/2693954

 

Ekspertbeskrivelse: 

Stubbler Cracker tilbyder en innovativ løsning på afpudsning af majsstubbene, før majssnitteren og frakørselsvogne laver spor i marken. Da der typisk er en sporandel på 30-50% i en majsmark, bearbejdes majsstub bedst under majshøsten.

AG Precision ApS, Iquus

Produktbeskrivelse: 

Iquus er et system, der kan gøre standard traktorer autonome. Det fungerer på en måde hvor traktoren kan gentage en rute i det uendelige. Systemet er bygget på traktoren på en måde hvor Iquus arbejder uafhængigt af traktorens software hvilket højner robustheden for systemet og for traktoren. Det betyder traktoren kan fungere som almindelig traktor, med Iquus slukket. Sikkerhedsstandarder er på højeste niveau, og eksempelvis er nødbremsen kablet direkte på bremsepedalerne af traktoren.

 

Links: 

https://gpxbv.nl/
https://www.youtube.com/watch?v=8Ztrx_l_MkI

 

Ekspertbeskrivelse: 

Med Iquus kan landmanden på en økonomisk og sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, integrere autonom kørsel i udvalgte arbejdsopgaver på bedriften. En nyere almindelig standard traktor, vil kunne løse simple arbejdsopgaver autonomt og mindske behovet for arbejdskraft. Investeringen er langt mere overskuelig for landmanden, idet traktorens almindelige anvendelse ikke begrænses af Iquus systemet. Desuden giver det høje sikkerhedsniveau, mulighed for forsikring efter europæiske standarder, hvilket må være en forudsætning for anvendelse på bedriften.

 Danish Agro Machinery A/S, Bæredygtig grøn elektrisk kompakttraktor fra Farmtrac. Farmtrac 25 G er fuld Elektrisk - yder som en 25 Hk Diesel traktor. Rent elektrisk – nul emission – grøn energi – lave drift omkostninger.


Produktbeskrivelse:

Farmtrac FT 25G elektrisk kompakttraktor er den første ægte serieproduceret elektriske kompakttraktor til landbrug, kommunal og Have/park sektoren. Nul emission – minimal støj og vibrationer – minimal vedligeholdelse – leveres med 300 AK Litium batteri og indvendig 240 volt ladesystem. 540/540E PTO bag og midt PTO – 3 gears transmission – 4 WD- elektrisk skift mellem frem og bak kørsel. 
4-6 timers drift med en opladning.

 

Links: 

https://www.farmtracglobal.com/products/tractors/ev-range/compact-electric/farmtrac-25.html
https://www.youtube.com/watch?v=4JfRgmo-eOE

 

Ekspertbeskrivelse: 

Det er ikke første traktor der er vist med el, men kan meget vel betegnes som første serie producerede traktor. Den har separat el motor til fremdrift og PTO.

DANSK NYHED, Herborg Maskinforretning A/S, Elektrisk Variabel Transmission


Produktbeskrivelse: 

TRINLØS BLIVER ELEKTRISK – eAutoPowr-transmission.
Kom og oplev markeds ledende Trinløs transmission med effektiv eletrisk motor samt mulighed for udtag 100kw til redskaber. 
 

Links: 

https://www.deere.dk/da/traktorer/stor/8r-serie-my20/8r-410/
https://youtu.be/xM5Vw5_AWpA

 

Eksptertbeskrivelse: 

Der gives tre stjerner for anvendelsen af el i denne traktortransmission, da det er et nyt konstruktionsprincip for traktorer. Desuden muliggør konceptet elektrisk træk af tilkoblede redskaber op til 100 kW.

 

Interesseområde: Kornhåndtering

Sukup Europe A/S, Omrører for planlagre

Produktbeskrivelse: 

Automatisk omrøresystem for planlagre for at øge luftgennemstrømningen, reducere våde "pletter" og risikoen for kondenslag ved tørring af korn og frø. Leveres op til 12 meters spændvidde og med max. 4 omrøresnegle. Styringen har flere forprogrammerede omrøremønstre indbygget, som sikrer effektiv omrøring.
 

Link:


Ekspertbeskrivelse: 

Der gives en stjerne for muligheden for valg af flere forskellige omrøremønstre via den automatiske styring

Geoteam A/S, Flowmåler til måling af vand og protein i korn i siloanlæg eller mejetærsker

Produktbeskrivelse: 

Den stationære GrainSense Flow Analyzer, kan fastmonteres ved kornindtag eller på mejetærskeren. Du får et sublimt overblik over kvaliteten, da der måles kontinuerligt i store mængde i løbet under arbejdet og undgår derved manuel prøveudtagning.  

Flowmåleren giver dig mulighed for automatisk at måle proteinet og fugtigheden under høst, forarbejdning og opbevaring ,og tager billeder af grønne og knækkede kerner for at hjælpe dig med at træffe datadrevne beslutninger, når du håndterer dit korn. 
 

Links: 

​https://grainsense.com/products/grainsense-flow-analyzer-1
https://www.youtube.com/watch?v=LhxYzm6giyI 

 

Ekspertbeskrivelse: 

GrainSense Flow Analyzer tildeles to stjerner for muligheden for fastmontering ved kornindtag eller på mejetærskeren. Dette sikrer data over kvaliteten, da der måles kontinuerligt.

Geoteam A/S, Håndholdt enhed til måling af protein, fugt, kulhydrater og olieindhold i kerner.

 

Produktbeskrivelse:

Den nye version GrainSense A2, har forbedret nøjagtighed og kan desuden måle soya og hele kerne af soya og majs. 

Enheden er batteridrevet og kræver kun nogle få korn. Det tager kun få sekunder at foretage hver måling, og forberedelse er ikke nødvendig. Systemet omfatter GPS og tilslutning til cloudbaseret datalagring. Dette understøtter landmandens beslutningsgrundlag for salg af afgrøder eller optimal foderblanding. 

 

Links: 

https://grainsense.com/products/grain-analyzer
https://www.facebook.com/watch/?v=1068097827434344  

 

Ekspertbeskrivelse: 

Håndholdt NIR-måling af hele majs for tørstof og protein er nyt og innovativt. Derfor tildeles to stjerner.


Produktbeskrivelse: 

Assentoft Silo introducerer en nitrogengenerator og iltovervågningsudstyr til de gastætte silosystemer. Systemet konserverer det fugtige korn og overflødiggør CO2 tilsætning.


Link: 
 

Eksptertbeskrivelse: 

Det er normalt at tilsætte CO2 i gastætte siloer, for at sikre iltfortrængningen, selvom det ikke altid er nødvendigt, som en forsikringshandling. Med en nitrogengenerator og iltovervågningsudstyr til gastætte silosystemer, sker proceduren automatisk, når der er behov. Det sikrer, at der kun anvendes tilsætning, når der er et behov.
 

EUROPANYHED, Jema Agro A/S, Selvrensende svøb til kopelevator


Produktbeskrivelse: 

Det selvrensende svøb kan købes med en kopelevator, hvor det er installeret i elevatorfoden - eller det kan monteres i en allerede eksisterende kopelevator hos kunden. Svøbet sørger for, at kopelevatoren får op til 100% af materialet med. Det betyder, at hvor der uden svøb ligger en del spildprodukt i kopelevatorens fod, vil der med svøbet kunne opnås helt selvrensende effekt. Rengøring af kopelevatorens fod for at fjerne spildprodukt begrænses derfor betydeligt med svøbet.


Link: 
 

Ekspertbeskrivelse: 

Kopelevatorer har typisk et hulrum i bundes der skal tømmes ved rengøring. JEMA har udviklet et svøb til nye og eksisterende JEMA elevatorer, der herved bliver selvrensende. Det er en nyhed og belønnes med tre stjerner + Europanyhed.

 

Interesseområde: Staldmekanisering

Best Farm A/S, Nyt design farestigulv med beton spalter


Produktbeskrivelse: 

Gulvet er udført i en enhed str. 260x260 cm. Til en faresti. Det coated gulv kan laves med åben og lukket overflade samt med varme i gulvet til smågrisehulen.
Betonspalterne er lavet i beton med 10 mm åbning - tilpasset pattegrisene. 


Links: 


Ekspertbeskrivelse:

Gulvet er designet som en enhed bestående af en del med coatet gulv og betondræn/-spalter i midten. Denne kombination er ikke tidligere set på markedet og gulvet er derfor med til at øge griseproducenternes valgmuligheder når de skal etablere farestier. 
Gulvet tilgodeser søernes behov for et komfortabelt leje med god varmeafgivelse samt en god skridsikkkerhed for soen. Samtidig tilgodeses pattegrisenes behov for et godt nærmiljø vha. mulighed for varmetildeling i gulvet og en coatet overflade mindsker risikoen for skader på pattegrisene.

Big Dutchman (Skandinavien) A/S, Vådmølle til biprodukter


Produktbeskrivelse: 

BDsk WetMill BP er udviklet til at kunne klare formaling af stort set alle typer organiske råvarer som man kan forestille sig benyttet til foder i en husdyrproduktion eller findeling af råvarer til Biogas produktion. Med den nyudviklede doseringsenhed bliver de grove fodermidler (f.eks. gulerødder o.a.)i første omgang via doseringsmekanismen "knust", for så derefter at blive trykket ind i formalingskammeret.


Link:


Ekspertbeskrivelse: 

Vådmølle som kan formale nye fodertyper herunder gulerødder o.lign. grove fodertyper. Det åbner for at man kan fodre grise med fodertyper, som er billigere og/eller spildprodukter der kan øge deres værdi.

Daltec A/S, Intelligent styring af sekundære kredse i portionsfodringssystemer

 

Produktbeskrivelse: 

Med styringen Feed Assistant Online Plus kan portionsfodringssystemer gøres mere effektive. I forhold til tidligere giver styringen nu muligheden for at opdele foderstrengen. Ved at have underliggende sekundære kredse, kan foderportioner til eksempelvis de sidste stier nu skyde genvej. De enkelte kredse startes kun hvis der er et fodringsbehov og stoppes når portionen er afleveret i stien med behovet. Resultatet er en markant forøget kapacitet, mindre slitage samt mindre energiforbrug.   
 

Link: 
 

Ekspertbeskrivelse: 

Et foderanlæg med en overliggende og flere underliggende kredse der kan styres individuelt. Styringsmulighederne i anlægget giver stor fleksibilitet og især ved store anlæg kan der spares transporttid for de portioner der skal udfodres sidst på strengen.

Danbox Danmark A/S, Klimapavillion til fravænnende grise med gulvvarme

 

Produktbeskrivelse:

Klimapavillon med gulvvarme under overdækningen i flytbar klimastald (klimapavillon)
 

Link: 

www.danbox-agro.dk


Ekspertbeskrivelse: 

Klimacontainere med gulvvarme i grisenes leje. Det kan sænke energiforbruget, fordi varmen "afleveres" tæt på smågrisene, og der spildes mindre energi via staldens ventilationsanlæg. Gulvvarmen er vandbåren og kan derfor opvarmes med billige energikilder. Smågrise har et stort varmebehov, og en korrekt temperatur giver derfor øget tilvækst og bedre dyrevelfærd.

Lind Jensens Maskinfabrik A/S, Vendbar drænskraber til dræn under fast gulv i kvægstald

Produktbeskrivelse:

Vendbar drænskraber til dræn under fast gulv. Velegnet til store kvægstalde med midterafkast. Ved brug af vendeskraber er der kun behov for en skraber pr. rensegang. Dermed færre sliddele, mindre vedligehold og lettere arbejdsgang.

 

Link: 
 

Ekspertbeskrivelse: 

Vendbar skraber til rensning af gangarealer i kvægstalde med fast drænet gulv og en lille gyllekanal i midten af gangen
Systemet med en vendbare skraber er noget mere fleksibel og enkel i stalde. Hvor man ikke ønsker at placere tværkanalen i enden af stalden, men f.eks. midt på i meget lange stalde. Samtidig skal der kun bruges en skraber per rensegang. Det reducere antallet af sliddele på anlægget og dermed mindre vedligeholdelse.

Muligheden for placering af tværkanalen midt på stalden i stedet i enden, kan vær en fordel i meget lange stalde, hvor der kan været en stor mængde gylle i drænkanalen, der skal skrabes ud i tværkanalen.

Skraberen er udført i en meget enkelt konstruktion. Når skraberen arbejder presses bladene på skraberen ud mod siderne i drænkanalen og når tværkanalen passeres foldes bladene ud, klapper sammen og kører sammenfoldet til modsatte ende af stalden og visa versa.

Skiold A/S, SKIOLD Airfilter System

Produktbeskrivelse:

SKIOLD AirFilter system er en unik løsning, som sikrer øget driftssikkerhed i stalden. Ved brug af filterventilation forhindres virusindtrængning i områder med høj husdyrtæthed. 
SKIOLD AirFilter filtrerer op til 95% af vira og bakterier væk fra den indkommende luft. Derudover mindskes risikoen for gen-infektion med op til 80%.

 

Links: 

https://skiold.dk/gris/produkter/ventilation-i-grisestalde/klimaloesninger-fra-skiold/skiold-airfilter
https://youtu.be/G64V5FGm3ioEkspertbeskrivelse: 

Nyhed som mindsker risikoen for reinfektioner af bakterie og vira. Filtrene er uden bevægelige dele, og kan installeres efter flere forskellige principper i både nye og eksisterende stalde. 

Agrifarm, 0- Emission systemet - løser den

Produktbeskrivelse: 

0- Emission systemet - løser den "grønne omstilling" i Verden for husdyrproduktionen.
0-emissions systemet er konceptet der i sin helhed bæredygtigt sikre den grønne omstilling i husdyrproduktionen. 0-emissions systemet reducerer væsentligt de 3 emissioner metan, ammoniak og lugt. Muligheden for til deling af mere halm sikre dyrevelfærden. Det effektive gulvudsug sikre velfærd for både dyr og mennesker. O-emission systemet opgraderer gyllens værdi, sænker markant CO2 belastningen fra husdyrproduktionen og bidrager positivt til landmands samlede økonomi.

 

Link: 


Ekspertbeskrivelse: 

En kombination af nyheder for at sænke emissioner af lugt og ammoniak fra stalden. Gyllen tages hurtigt ud af stalden med linespil, samtidig med at der efterlades få rester. Gyllen opsamles i præfabrikerede opsamlingstragte. Vakuumanlæg suger fra tragten, og sikrer at der kan transporteres gylle med højt tørstofindhold, og deraf fås en gylle med et højere gaspotentiale, og muligheden for at tildele mere halm ved grisene. 

Agrisys A/S, Agrisys ’Compact Corner’ med eksternt kugleleje

Produktbeskrivelse: 

Det nye kompakte hjørne til alle 60mm tørfodringsanlæg uanset om det er med kæde eller wire; reducerer kædefriktionen og øger anlæggets levetid på grund af det nye udvendige lejedesign.
Lejet er monteret på ydersiden af hjørnet med et gennemsigtigt låg for nem og visuel inspektion. Og det nye selvrensende hjuldesign reducerer opsamlingen af foder i hjørnet.


Links: 
 

Ekspertbeskrivelse: 

Hjørnehjulet er designet med et udvendigt leje og en vinkel på selve hjulkassen for at mindske opsamling af foder i hjulkassen. Lejet beskyttes af et gennemsigtigt låg der gør det nemt at inspicere og vurdere lejet og foretage en udskiftning hvis nødvendigt. Derudover er det nye hjørnehjul designet til at mindske ophobning af foder i hjulkassen. Det er en generel forbedring af hjulets funktionalitet som også bidrager til en bedre foderhygiejne idet gammelt foder ikke samler sig i hjørnerne.

Alt i alt giver nye design på hjørnehjulet et forbedret hjul som er medvirkende til at arbejdsopgaver lettes og foderanlægget optimeres. 

 

Produktbeskrivelse:

Med Agrisys' PorciSys anlæg løftes fodringen af pattegrise i farestalden til et nyt niveau. PorciSys er et mini vådfodrings- og portionsanlæg på en helt ny måde. PorciSys anlægget håndterer fodring af pattegrisene glidende – lige fra mælkepulver i de første uger, efterfulgt af Prestarter til introduktion til startblandingen, der anvendes i fravænningsstalden og alt sammen individuelt på sti-niveau.
Helt uden restmængder, rengøringsmidler eller evt. behov for syretilsætning.

 

Link: 


Ekspertbeskrivelse: 

Et portionsanlæg, som kan fodre hver enkelt sti individuelt. Fodret kan være mælkepulver i de første uger, eller den foderblanding som anvendes omkring fravænning. Drivmidlet til transport af foderet er pulserende luft. Systemet kan styres fra mobil eller stationær enheder.

Big Dutchman (Skandinavien) A/S, Løbe/drægtighedsboks for løsgående søer


Produktbeskrivelse: 

Baglågen er designet som 2 låger i én. Inderlågen's design gør at lågen kan åbne op og svinge rundt i 180 grader i boksens brede, for at personalet nemt kan gå ind bag ved soen uden at åbne selve yderlågen op. Derved er der nem adgang for personale til at komme ind i boksen ved inseminering/stimulering samt behandling af soen. Desuden er boksens sider sænket ned så der er mere plads for personalet til at manøvrere rundt i boksen.
 

Link: 


Ekspertbeskrivelse: 

Baglågen er udformet så personalet nemt kan træde ind i boksen i forbindelse med inseminering og tilsyn.
Rør sikrer, at soen til dels tilbageholdes i boksen.
Der er lavt inventar mellem to bokse for at give ekstra plads til personalet.

Big Dutchman (Skandinavien) A/S, Inspektionsluge BDsk

 

Produktbeskrivelse: 

Let og sikker adgang til blandetanke ifbm. service og rengøring. Med den nye inspektionsluge BDsk er dette nu muligt. Inspektionslugen kan eftermonteres på alle Big Dutchman blandetanke fra 2.500 l til 10.000 l.

 

Link:


Ekspertbeskrivelse: 

Inspektionsluge som forbedrer arbejdsmiljøet ved adgang til vådfodertanke. Dette er eksempelvis ved service- og rengøringsopgaver i tankene. Kan monteres i eksisterende anlæg.

Daltec A/S, Click-on børste til kæde


Produktbeskrivelse:

Børsten anvendes i Ø60mm foderstrenge og er nem at klikke på selve foderkæden. Grundet Daltec’s unikke friktionstræk går børsten ikke i klemme i drivhjulet når den eksempelvis passerer gennem drivstationen. Anvendelsen af børsten forebygger opbygningen af skadelige belægninger og øger således hygiejnen i foderrørene samt reducerer slitagen på anlægget.
 

Link: 


Ekspertbeskrivelse: 

En børste der klikkes på foderkæden og hjælper med rengøringen af foderrørene. Børsten klikkes på kæden uden brug af værktøj og kan anvendes i perioder for at mindske belægninger indvendigt på foderrørene og opretholde en god foderhygiejne. 

Grotrian A/S, Vaskeanlæg som overvåger drift og temperatur på vigtige punkter i anlægget. Alle opsamlede data lagres i en Cloud-database.

 

Produktbeskrivelse: 

Grotrian Direct Wash sikrer mælkekvaliteten og reducerer energi- og vandforbruget ved vask af malkeanlæg. Enheden er PLC styret og med intuitiv brugerflade. Via frekvensstyrede pumper og temperatursensorer styres temperaturen på vandet uafhængig af trykket i vandforsyningen. Sensorer overvåger alle processer og funktioner under vask - elforbrug – kemipumper- temperatur forskellige steder i anlægget. Herved identificeres f.eks. køling under vask, stort luftindtag eller variation i elforbruget.

 

Link: 


Ekspertbeskrivelse: 

Ny type varmtvandsforsyning til brug i forbindelse med rengøring af især malkeanlæg og mælkekøletanke. Systemets beholder på 1000 l. er uden tryk og opvarmes af et særskilt kredsløb fra en centralvarmeunit (El). Vandet fra varmeunitten cirkuleres med en lille pumpe og er tilsat kølemiddel, så kogepunktet og dermed temperaturen kan hæves. Der tilføres ikke koldt vand til beholderen så længe der er forbrug fra den. Det betyder også at der kan efterfyldes med vand på et tidspunkt, hvor f.eks. vand fra varmegenvinding har sin højeste temperatur og dermed spare på energien til opvarmning af vandet til den ønskede slut temperatur. En frekvensstyret pumpe anvendes til at cirkulerer vandet i selve beholderen, så top- og bundtemperatur forbliver end. Denne pumpe anvendes også til udpumpning af det varme vand til den vaskeautomat eller anden enhed, hvor vandet skal bruges.
Systemet er forsynet med en PLC styring der overvåger anlæggets drift med hensyn til forbrug af vand og energi, samtidig lages data i en Cloudbaseret database. Systemet kan udbygges til også at kunne styre vaskeautomater på malkeanlæg og mælkekøletank med bl.a. overvågning af vandmængde, temperatur, kemidoseringspumper, elforbrug mv.

JH Agro A/S, JH HyppigUdslusning – Fuldautomatisk styring til gyllehåndtering i grisestalde


Produktbeskrivelse: 

JH HyppigUdslusning er en fuldautomatisk styringsløsning til gyllehåndtering i grisestalde. Anlægget kan automatisk styre ugentligt hyppig udslusning af gylle. Anlægget betjenes fra en PC hvor også alt data opsamles. (Data logger). Anlægget kan også styre overpumpningen til lagertanke eller afhentningstank. JH HyppigUdslusning sikre et bedre arbejdsmiljø da tunge løft og risikoen for at indånde giftige gasser ved manuel udslusning undgås, da anlægget udfører denne opgave automatisk.

 

Link: 

http://www.jhagro.com


Ekspertbeskrivelse: 

Automatisk ugentlig gylleudslusning via spjælde samt datalogning af ugentlig udslusning. Automatisk overpumpning af gylle til afhentnings- eller lagertank. 


Produktbeskrivelse: 

BACTIPOWER er et aktivt diffusion system designet til at forebygge visse sygdomme, så som Digital Dermatitis, i kvægstalde. Sammen med ventilator (Cyclon) spredes gode aktive bakterier/probiotika via ventileringen rundt i hele stalden på en simpel, effektiv og ensartet måde. Spredningen af positive bakterier nedsætter udviklingen af sygdomsfremkaldende bakterier i kvægstalden. 
 

Link: 


Ekspertbeskrivelse: 

Systemet fungerer ved aktiv diffusion, hvor det aktive stof, her probiotika, spredes rundt i staldene på en simpel, effektiv og ensartet måde.

Brugen af Probiotika kendt fra den humane lægeverden og anvendes til forebyggelse/bekæmpelse af visse sygdomme. Det her anvendte produkt anvendes specifikt til forebyggelse af Digital Dermatitis. Ved hjælp af det spredte probiotika, opbygges et positivt ecosystem i stalden, der reducerer Treponemes bakteriernes vækst og dermed forbygger Digital Dewrmatitis.

Systemet fungerer ved aktiv diffusion, hvor det aktive stof, her probiotika, spredes rundt i staldene på en simpel, effektiv og ensartet måde. Det aktive stof spredes via firmaets allerede kendte ventilatorer (Cyclon) hvor det tilsættes i pulverform via en slange tæt på ventilatorvingerne.

EUROPANYHED, Best Farm A/S, Software program – PIG-SIGNAL management


Produktbeskrivelse: 

Produktet består af et kamera, som er installeret i farestien (det ugehold som farer). Kameraet installeres på en opstander på inventaret. Kameraet fanger termografisk varme bagved soen). Kameraet er ”trænet” til at se nyfødte pattegrise og soen, om hun ligger ned eller står op. Der monteres en vandmåler på soens vandforsyning – samt der monteres føler i pattegrisehulen. Alle signaler fra disse sensorer og følere sendes via en trådløs GATEWAY i stalden op i skyen og ned på vores PSM – APP.
 

Link: 
 

Eksptertbeskrivelse: 

Produktet tildeles tre stjerner, da der er tale om en ny sammensætning af elementer, hvor enheden - ud fra beskrivelserne - både kan detektere fødsel af pattegrise, registrere soens bevægemønster og soens vandforbrug - samt præsentere det med overskuelige og let-genkendelige ikoner og brugerinterface. 

EUROPANYHED, Best Farm A/S, Dobbelt drikkekop til pattegrise i farestier, bestående af en flaske (stående på hovedet) + en drikkekop med 2 ventiler + DRYP+DROP funktion.


Produktbeskrivelse: 

Dobbelt drikkekop til pattegrise i farestier, bestående af en flaske (stående på hovedet) + en drikkekop med trykplade og 2 ventiler + DRYP+DROP funktion.
Drikkekoppen har indbygget cirkulation til mælk/vand forsyning 
+ en extra ventil til DROP MIX (elektrolytblanding, som kan blandes med i koppen) Elektrolyt blandingen/medicin tildeles tophygiejnisk fra en DROP pose.


Link: 
 

Ekspertbeskrivelse: 

Produktet er en dobbelt drikkekop til pattegrise som består af tre forskellige tildelingsfunktioner; en flaske (stående på hovedet), en drikkekop med 2 ventiler og en dryp-funktion. Drikkesystemet kan etableres i eksisterende og nye farestalde og giver mulighed for at tildele en række forskellige typer supplerende ernæring med forskellig konsistens og sammensætning. Der findes ikke tilsvarende systemer med så mange forskellige tildelingsfunktioner i samme system og det giver dermed griseproducenter nogle helt nye værktøjer til at forbedre vilkårene for pattegrisene.


Produktbeskrivelse: 

Lely Sphere er en miljøteknologisk løsning til reduktion af ammoniakemissionen i kvægstalde. Denne reduktion sker ved at skille urin og gødning ad, samt ved at ventilere henover urin overfladen, hvor den største fordampning sker.
Ventilationen sker ved at skabe et undertryk i gyllekanalen og umiddelbart over spalterne, således at gyllegasserne ventileres ud i en luftvasker, og dermed konverteres den potentielle ammoniakfordampning til recirkuleret kvælstofgødning.

 


Links: 

https://www.lely.com/dk/sphere/
https://www.youtube.com/watch?v=xB3lyW8fDhQ

 

Ekspertbeskrivelse: 

Miljøteknologisk løsning til reduktion af ammoniakemissionen i kvægstalde. Systemet er en helt ny kombination af kendte komponenter. Inde i stalden lukkes åbningerne i de traditionelle betonspalteelementer med separationsstrimler med drænhuller udført i rustfrit stål. På den måde adskilles urin og fæces på gulvet. 
Urinen løber gennem drænhuller ned i gyllekanalen og den fast del bliver liggende oven på. Gulvet rense med Lelys Collector, der suger gødning op og afleverer den i et særskilt dump.
På den måde får man en flydende del indeholdende en stor del Kali og en fast del med hovedparten af gødnings indhold af Fosfor.
Endelig monteres er gulvudsugning i gyllekanalerne. Luften ledes til en udendørs placeret luftrenser, hvor ammoniakken i udsugningsluften vaskes ud med en forsuret væske (Svovl- eller Salpetersyre). Væsken får et ret højt indhold af ammoniak, der opsamles og anvendes som flydende kvælstofgødning.    

Systemet er et add on system, der forholdsvis let også kan installeres i eksisterende stalde med spaltegulv og dybe gyllekanaler.  

 

Interesseområde: Energi

Produktbeskrivelse:

GreenFarm – Banebrydende koncept til reduktion af klimagasser fra landbruget.
GreenFarm™ anvender gyllen fra landbrugsproduktionen som en værdifuld ressource til produktion af energi. Energien produceres og anvendes lokalt på gården, således at  og restproduktet er et optimeret gødningspræparat, der optages lettere af planter og dermed mindsker udvaskningen af næringsstoffer til vandmiljø. Anlægget reducerer derfor gårdens samlede udledning af klimagasser på flere parametre. 
 

 

Links: 

https://greenfarm.as/
https://www.youtube.com/watch?v=18KpeHSx0Ng

 

Ekspertbeskrivelse: 

GreenFarm biogasanlæg er en opbygning af gårdbiogasanlæg med fokus på tilpasning til gårdens strømforbrug. Anlægget etableres med et ekstra stort gaslager, set i forhold til anlæggets størrelse og biogasproduktion. Biogasanlægget producerer energi til gårdens eget forbrug, og modulerer driften, så det er afstemt efter forbruget på gården. Det store gaslager gør, at anlægget virker som et batteri, der kan tage udsvinget i forbruget på gården. Anlægget køler den afgassede gylle, så metantab reduceres i lagertanken, og varmen udnyttes som procesvarme eller til opvarmning af stalde eller bolig.


Produktbeskrivelse: 

Specialsoftware, der ændrer kedlens forbrændings- og rense-parametre, således at det er muligt at anvende biobrændsel med højt askeindhold samtidig med, at den automatiske drift bibeholdes. Fås til  alle MGM Comfort-modeller, MGM Prestige og MGM Comfort Lux. Kompatibel med styringer, der er nyere end april 2014. 


Link: 

https://www.mgm-pillefyr.dk/Ekspertbeskrivelse:

Den nye kedelsoftware fra MGM er udviklet til brug i MGM's kedler, ved fyring med biobrændsler, som har højt askeindhold (op til 5%).
Ved forbrænding af biobrændsler med højt askeindhold bygger asken sig op i- og umiddelbart omkring forbrændingszonen. Asken generer herved tilførslen af luft til forbrændingsprocessen. Den nye software er opbygget sådan at den med mellemrum udløser "luftstød", som flytter støv og aske væk fra forbrændingsområdet.
Bemærk at i Danmark er det kun tilladt at anvende biobrændsler, hvortil en enkelte biokedel er godkendt (træpiller, korn og evt. skovflis).

MGM Boilers ApS, Træpillefyr: MGM Smart

Produktbeskrivelse: 

MGM Smart er et moderne og renligt fyr 

 

Link: 

https://www.mgm-pillefyr.dk/

 

Ekspertbeskrivelse: 

Det nye rensesystem i biokedlen udmærker sig ved dels kun at have een elmotor til rensning af såvel røgrør som brænderhoved, og dels ved at have bedre evne til rengøring, end det tidligere system.
MGM's system virker ved at elmotoren til betjening af systemet spænder en række fjedre, som - når disse udløses" - giver delene, der skal renses for støv & sod, et mekanisk stød, hvilket får urenhederne til at falde af, også eventuelt fastsiddende aske på brænderhovedets rist.
Systemet reducerer dermed brugerens behov for manuel rensning af kedelanlægget. Ydermere er rensesystemet mekanisk set enklere opbygget end tidligere rensesystemer.

Seluxit, Seluxit EMS - Nem og effektiv energistyring

Produktbeskrivelse: 

Seluxit EMS har til formål at opnå energibesparelser for brugeren på helt op til 30%.  Det samlede energiforbrug visualiseres og via bi-målere eller data fra eksisterende maskiner kan enkelte områder inddrages i visualiseringen. Ud fra dette data fortages der automatiseringer som f.eks. kan være at udføre en proces, når elpriserne er lavest eller på baggrund af vejrdata. Løsningen prognoser også forbruget, laver rapporter og udsender alarmer, hvis energiforbruget overstiger det forventede.
 

Links: 

https://energy.seluxit.com/da/
https://youtu.be/jJYo-PlYpDc

 

Ekspertbeskrivelse: 

Seluxit EMS - Nem og effektiv energistyring" er et nyskabende IT-værktøj til overvågning- samt analyse af elforbruget i den enkelte virksomhed. 
Formålet med værktøjet er at give dets brugere mulighed for løbende at overvåge virksomhedens elforbrug, ud fra time-for-time data for elforbruget, hentet på www.eloverblik.dk - og ud fra overvågning samt efterfølgende analyse at bidrage til reduktion af forbruget. Supplerende kan ITsystemet indhente- og overvåge forbrugsdata fra fjernaflæste bimålere med indbyggede kontaktorer i virksomhedens elinstallation. ITsystemet kan analysere dataene fra de tilsluttede målere, og ud fra dette kan energiforbruget optimeres mht. forbrugt mængde. Kontaktorerne i bimålerne kan fjernstyres fra IT-systemet, en funktion som kan anvendes til at flytte elforbruget i virksomheden fra tilfældige tidspunkter på døgnet, til tidspunker med lav pris på el.
Ud over foranførte kan der opsættes alarmpunkter, sådan at brugeren bliver gjort opmærksom på hvis der pludselig forbruges mere energi i en periode, end det forventede, ligesom forbrugene pr. periode kan sammenlignes med tidligere, tilsvarende perioder.
ITværktøjet kan anvendes såvel af den enkelte virksomhed, som af eventuelle tilknyttede energirådgivere.
Flådestyring, integreret i vandingsmaskinens styresystem & samlet i tilhørende database i skyen, er også nyt. Dette system kan bla. opliste maskinerne i den rækkefølge, de forventes at blive (eller er-) klar til flytning. Fasterholts "FasterRain", det nye kombinerede betjenings- & managementsystem kræver kun adgang til eet datasystem til såvel betjening af maskinen som til overblik over-samt styring af et antal vandingsmaskiner. Placeringen og driftsstatus vises i realtid, dvs. som status er, her og nu. Af øvrige funktioner i det nye system kan nævnes muligheden for at tilkoble 2 maskiner til samme pumpeanlæg. Når maskine nr. 1 kommer i mål, stopper maskine og pumpe. Maskine nr. 2 er opsat og indstillet ti lat starte sig selv og dermed også pumpen.
Systemet kan leveres såvel på nye- som til eftermontage på bestående Fasterholt vandingsmaskiner.

 

Interesseområde: Viden og service

Datalogisk A/S, Brug din mobilefon til at udtage, dokumentere og få analyseret jordprøver. Det giver nemme og enkle arbejdsgange, hvilket sparer landmand og konsulent for tid og ressourcer.


Produktbeskrivelse: 

Med det nye SOIL-modul i Næsgaard MOBILE app'en er det nu muligt på sin mobiltelefon at markere hhv. logge, hvor man har udtaget jordprøver i marken samt udarbejde en bestillingsfil, som via Næsgaard MARKKORT programmet, sendes direkte til laboratoriet. Som landmand eller planteavlskonsulent skal du ikke bekymre dig om, hvor data ligger, da de altid er gemt i programmet/app’en på mobiltelefonen og er tilgængelige hvor og når som helst. Du har prøver, analyser og dokumentation samlet ét sted. 
 

Link: 

http://datalogisk.dk


Ekspertbeskrivelse:

Med Næsgaard Soil modulet er det nu muligt, på sin mobiltelefon, at markere hhv. logge, hvor man har udtaget jordprøver i marken, samt udarbejde en bestillingsfil, som via Næsgaard MARKKORT programmet, sendes direkte til laboratoriet. Det betyder samtidig af prøver, analyser og dokumentation er samlet ét sted.

Food & Bio Cluster Denmark, Hecto Drone - Fuld automatisk drone til sprøjtning og dataindsamling

Produktbeskrivelse:

Peregrine Agra er en ny multi purpose drone til landbruget. Dronen er bygget med værktøjsskift, og lanceres med et dataindsamlings værktøj, der muliggøre automatisk udarbejdelse af NDVI- og ukrudtskort. Dronen kan løfte 25 kg og flyve i op til 10 timer. Der kræves ingen erfaring med droner, for at benytte systemet, da dronen kan kontrolleres centralt fra mobil eller pc, samt selv flyver og finder rundt. Dronen kan fåes med dock, til automatisk optankning. Et sprøjteværktøj er under udvikling
 


Links:

https://hectodrone.com
https://www.youtube.com/watch?v=5roMlPLSi40

 

Ekspertbeskrivelse:

 Den nye drone løsning Peregrine Agra, fra Hecto Drone som kan levere en flyvetid på op til 10 timer og samtidig løfte op til 25 kg. Disse egenskaber muliggøres af løsningens automatiske optankningssystem, som ved behov fylder flydende brændstof på dronen. Liggende systemer er også set fra elektrificerede løsninger, men her får man alt andet lige ikke en drone med samme løfte evne til prisen. Derudover har Hecto Drone også fået de nødvendige tilladelser til at dronen må flyve autonom og dermed ikke kræver en certificeret pilots opmærksomhed. 

DLG, Naturligt E-vitamin tilskud, der med større optagelighed kan øge kalvens E-vitamin i plasma under og efter fravænning.

Produktbeskrivelse: 

E-Force er et nyt fodertilskud til kalve, der kan anvendes i den stressfulde periode omkring fravænning. Fodertilskuddet indeholder naturligt E-vitamin, der har en højere absorptionshastighed. For at beskytte den skrøbelige form af E-vitamin, er den beskyttet med lecitin. Forsøg viste at kalve forsynet med E-Force, havde et signifikant højere plasma E-vitamin niveau og nedsat stressindikatorer. 

 

Link: 


Ekspertbeskrivelse: 

Omkring fravænning er kalvenes E-vitamin status ofte lav idet optagelsen af syntetisk E-vitamin i kalvestar-ter er lavere end optagelsen af naturlig E-vitamin fra mælk. E-vitamin tilskud til kalve er kendt for at forbedre immunrespons, hvilket kan hjælpe kalvens sundhedsstatus.
Naturlig E-vitamin på alkoholform har i forsøg vist sig at have den højeste biologiske aktivitet. Men at fodre E vitaminets alkoholform er dog en udfordring, da det kan være mere sårbart over for oxidation og skader, hvis kraftfoderet produceres med høje temperaturer under pelletering. 

Det som er det nye i E-force er at det for første gang er lykkedes at producere en pille med naturligt E-vitamin på alkoholform, som samtidigt indeholder de øvrige nødvendige mineraler og vitaminer. Stabiliteten sikres af at produktet indeholder lecithin samt antioxidanter

EUROPANYHED, SEGES Innovation P/S, INTERCOUNT, Nyt program gør det nemmere end nogensinde at styre og få overblik over virksomhedens økonomiD,

Produktbeskrivelse: 

INTERCOUNT er et økonomistyringsprogram, der gør det nemmere end nogensinde før at styre og få overblik over virksomhedens økonomi. Programmet bygger på de nyeste, digitale teknologier og benytter kunstig intelligens i en lang række processer. 
INTERCOUNT samler alle økonomifunktioner i et intuitivt univers bag ét login, og alle processer er fuldt automatiserede. Samtidig giver programmet indsigt i virksomhedens økonomital i realtid og mulighed for at sammenligne tallene med resten af branchen.
 

Link: 

www.intercount.dk

Ekspertbeskrivelse: 

INTERCOUNT økonomiprogram bruger kunstig intelligens og machine learning til at automatisere bogføringsprocessen hele vejen fra bilagshåndtering over betaling til bogføring. INTERCOUNT kan tilbyde en løsning, hvor alle data på en faktura aflæses og lagres. Dette giver et meget detaljeret datagrundlag, som efterfølgende kan anvendes i brugerens analyse- og beslutningsarbejde i virksomheden. Programmet gør det muligt for kunden at benchmarke sine økonomital med resten af landbrugsbranchen, ved brug at data fra Ø90 programmet.

EUROPANYHED, SEGES Innovation P/S, CRiskA: Nem og tilgængelig viden om faremærket kemi samlet i en app, der lever op til lovgivningen


Produktbeskrivelse: 

Med CRiskA har du direkte adgang til opdateret viden om, hvordan du beskytter dig, når du arbejder med faremærket kemi og med kemiske og biologiske processer. Hermed overholder du ikke bare lovgivningen, du forebygger også de ulykker, som kan opstå, når faremærket kemi ikke håndteres korrekt. Via en smartphone kan alle ansatte hurtigt finde frem til letforståelige informationer i form af piktogrammer og minimal tekst. Midlets stregkode scannes, og så kommer informationen frem på skærmen. 
 

Link: 

https://www.seges.dk/criska

 

Eksptertbeskrivelse: 

En nyudviklet app fra Seges kaldet CRiskA har givet arbejdsmiljøet et tiltrængt løft. Appen læser stregkoderne på faremærket kemi og giver hurtig information om personlige værnemidler ved brug af pågældende kemi. Appen virker ikke kun på pesticider men også på andet faremærket kemi. Ikke kun er det en stor hjælp for brugeren af det faremærket kemi, men det gør det også meget lettere for virksomheder at lave en kemisk APV, hvilket arbejdstilsynet i dag kræver fremfor den stak sikkerhedsdatablade, som mange har liggende og aldrig brugte. Arbejdstilsynet har i dag mere fokus på brugeres sikkerhed med korrekt værnemidler ved brug.

 

Interesseområde: Entreprenør, vej og park

Danish Agro Machinery A/S, CLAAS TORION 1611 med mere brydekraft, større hydraulikydelse og mere motorkraft


Produktbeskrivelse: 

På Agromek kan Danish Agro Machinery præsentere en helt ny gummihjulslæsser – TORION 1611. Maskinen er en ud af en ny serie på 3 modeller. Med TORION 1611 kan vi nu tilbyde endnu mere brydekraft, større hydraulikydelse og mere motorkraft. Den nye gummihjulslæsser kommer med en nydesignet løftearm hvor to tidligere kinematikker samles i en løftearm. 
 

Link: 

https://claas.dk/produkter/claas-produkter/hjullaessere/torion-mittel


Ekspertbeskrivelse:

Den gives 1. stjerne da Z-kinamatic er blevet overbygget med en elektronisk styring af parallel føring som kan til og fra kobles til kompensation for den indbyggede geometri der normalt er i Z-kinamatik.

Woodconstruction A/S, CLT-elementer og bærende konstruktioner i limtræ til totalunderentreprise på stald- og halbyggeri.

Produktbeskrivelse: 

Konceptbyggeri i CLT (cross-laminated-timber) og limtræ vil gøre byggeri i det danske landbrug markant mere grønt og klimavenligt. CLT og limtræ, kan erstatte stålkonstruktioner og betonelementer, og delvist tagkonstruktioner og har mange byggetekniske egenskaber der er ligeså gode som beton og stål, og nogle gange bedre. De præfabrikerede CLT-elementer og limtræet kan leveres 10-12 uger efter godkendt/færdigt tegningsmateriale og ofte tager montering af råhuset i træ 6-10 arbejdsdage.


Link:

http://www.woodconstruction.dk

 

Ekspertbeskrivelse: 

Koncept byggeri i CLT (Cross laminated timber eller Kryds lamineret træ) og limtræ, der kan erstatte brugen af stålkonstruktioner, betonelementer og tagkonstruktionen i dele af vores landbrugsbyggeri.
CLT kan leveres som massive vægelementer til både ydervægge og indvendige skillevægge, der kan stå som færdige udvendige og indvendige overfalder. Elementerne kan også leveres som tagelementer, der skal forsynes med en egentlig tagbeklædning som oftes i form af tagpap. 

Vægelementer i træ er væsentlig lettere at efterbearbejde, hvis der f.eks. skal monteres en ekstra dør eller vindue. Montage af installationer er ligeledes lettere at udføre.

Massive træelementer og konstruktioner af limtræ vil ofte have nogle bedre brandtekniske egenskaber end et tilsvarende byggeri med stålkonstruktion.

Udover at byggeri i præfabrikerede elementer har en hurtigere byggetid, er træelementer i CLT også mere klimavenlig end traditionelle byggematerialer af stål og beton.
Samtidig er der en indlejring af CO2 i træ, der betyder et Carbon Footprint i byggeriets levetid

 EUROPANYHED, Stenderup A/S, Elektrisk skridstyret minilæsser


Produktbeskrivelse: 

Verdens første helt Elektriske Knækstyret læsser.Link: 

https://bobcat.dk/
 


Eksptertbeskrivelse: 

Baggrunden for de 3 stjerner er at det er den første læsser på el uden hydraulik olie, hele hydraulik linje er udskiftet med el så selv løft og kip cylindere er el cylindere
Den eneste væske er 4 liter biovenligt køler væske.
Desuden er der ikke kun tale om en ny produktgren men også en yderlig fokus på energiforbrug med en load-sensing power management system, som automatisk styrer nedsættelse af el forbrug efter behov.


Produktbeskrivelse: 

For at sikre kunden mulighed for at købe en tidssvarende vogn med enkeltbremser nu, og senere opdatere til en anden bremsetype eller kombibremser, leveres alle TIM-vogne fra 2023 standard med en række beslag, så eftermontering af en ekstra bremsekreds, uden der skal ske modificeringer, anboringer, påsvejsninger af beslag osv. på vognen. Det bevarer dens oprindelige kvalitet og overfladebehandling af chassiset, samtidigt med at evt kommende lovgivning kan overholdes, og/eller gensalgsprisen hæves
 

Link: 
 

Ekspertbeskrivelse: 

Fra 2025 kan påhængskøretøjer med en-kreds hydrauliske bremser ikke anvendes efter nye traktorer. Et stort problem som få tager alvorligt. Derfor bliver mange købere ved med at bestille den gamle bremsetype, i stedet for to-kreds bremser. Thyregods forberedelseskit giver mulig for senere at opdatere bremserne til to-kreds bremser.

Dommer- og ekspertudvalg

Et stærkt panel af dommere og eksperter bedømte de indsendte nyheder og tildeler dem henholdsvis 1, 2 eller 3 stjerner.
Dommerudvalget bestod af et fast udvalg af landmænd, en maskinkonsulent samt Agromek’s direktør. Derudover bidrog en række udvalgte konsulenter og eksperter inden for hvert deres ekspertområde.

Dommerudvalget består af:

Hans de Neergaard, landmand
Jesper Tambour, landmand
Lars Kristensen, landmand
Karl Jørgen Nielsen, maskinkonsulent
Claus Hermansen, direktør, Agromek
Helge Lynggaard, pressechef, Agromek

 

Ekspertudvalget består af:

Christian Lervad Bach, Velas 
Gunnar Schmidt, Byggeri & Teknik I/S
Hans Thostrup
Helge Kromann, Byggeri & Teknik I/S
Henning Sjørslev Lyngvig, SEGES Innovation
Henrik Martinussen, SEGES Innovation
Jesper Riber Nielsen, SEGES Innovation
Joachim Glerup Andersen, SEGES Innovation
Kristian Helms, Helms TMT
Mikkel Brauer, Velas 
Thomas Nitschke, Teknologisk Institut 
Torkild Birkmose, SEGES Innovation

keyboard_arrow_up