Snild gummihjulslæsser kommer rundt, hvor andre giver op

arrow_backTil oversigten

18. oktober 2022 | Danish Agro Machinery A/S

Hos Trige Vestermølle Økologi har den nye CLAAS TORION 738 T SINUS hjulslæsser med lille venderadius vendt rundt på hverdagen. Udsynet er det bedste Carsten Rønde har prøvet, komforten er god, hydraulikken er lynhurtig, og den forøgede effektivitet har lettet på bedriften.

Carsten Rønde ved Trige Vestermølle Økologi fortæller, at det især var venderadiussen ved den snilde TORION 738 T SINUS hjullæsser, der gjorde, at han valgte den.
- Den har nogle gode drejeegenskaber, så vi kan komme ind og ud af hallerne. Det jeg er allermest glad for i forhold til frontlæsseren er, at den er snild at komme rundt med. Det er jo arbejdsbesparende i forhold til en traktor, forklarer han.

På Trige Vestermølle Økologi produceres der 3.500 slagtesvin, planteavlen er på 220 hektar, og der er tilmed 35 ammekøer med opdræt. Den nye hjullæsser blev leveret af Traktor Høst i marts, og i forvejen havde Carsten Rønde en skårlægger, en høvender, en ballepresser samt en rive fra CLAAS.
De økologiske grise går på dybstrøelse, og Carsten Rønde leverer 1.200 ton dybstrøelse til biogasanlæg. Der muges ud hver sjette uge, og hjullæsserens powerkraft og dens lille vendradius gør, at den er perfekt til opgaven.

Knækker på midten og tager baghjul med:
- Når vi skal have kørt dybstrøelsen i containerkasser, så kan vi have to-tre kasser til at stå udenfor, og den er bare snild at komme ud og ind med. Hjullæsseren drejer først på midten og knækker på midten, og så tager den baghjul med. Det gør, at vi rigtig let kan komme ind og ud af de haller, vi har. Og når vi skal trykke de store containere med dybstrøelse, gør teleskoparmen, at vi kan få armen ind over og få trykket læsset godt sammenlignet med en frontlæsser. Når vi kommer med en bigballe, og vi skal ind ad porten, knækker den bare og kommer ind, siger Carsten Rønde.
Bedriftens TORION 738T SINUS bruges desuden også til at sætte halm ind, hvor der nu kan være mere halm i halmlageret.

Absolut bedste udsyn:
- Udsynet fra kabinen er eminent! Jeg har prøvet andre læssere, og det var absolut CLAAS, der har det bedste udsyn. Funktionen på joystikket er rigtig godt. Både med hensyn til overfald og udskud. Det ligger godt i armlænet, siger bedriftsejeren.

Selvom Carsten Rønde primært anskaffede sig hjullæsseren til at muge ud, så er den så god, at den også nu bruges til alt muligt andet.
- Vi kommer hjem med et læs hø og sætter ind med den fremfor at spænde traktor og frontlæsser af. I forhold til storsække der skal i såmaskinen, der er det jo også lige pludselig blevet den maskine, der kører der. Så ja, den kan bruges til mange ting, lyder det fra den begejstrede landmand.

Flere artikler fra Danish Agro Machinery A/S

Casen er skrevet af:

Danish Agro Machinery A/S

Danish Agro Machinery A/S er den danske importør af CLAAS landbrugsmaskiner, Spearhead, Fliegl og Bednar redskaber samt Agrifac sprøjter. Vi har til huse i Fredericia, hvorfra vi understøtter det danske netværk af forhandlere med salgssupport, logistik, markedsføring, servicesupport, reservedelssupport og finansiering.

Se profil

Mød os på Agromek 2024

Lars Johnsen

Salgsansvarlig - CLAAS

Danish Agro Machinery A/S

På messen

Lars Johnsen

Niels Stræde Danielsen

Salgs- og produktchef - CLAAS høstmaskiner

Danish Agro Machinery A/S

På messen

Niels Stræde Danielsen

Iwer Dall

Salgs- og produktchef - CLAAS græsmaskiner

Danish Agro Machinery A/S

På messen

Iwer Dall

keyboard_arrow_up