Realtidsbillede af kvælstofbehov ud fra biomassen

04.11.2022

Seges Innovation præsenterer en dynamisk gødningsplan, som er kåret som en trestjernet Europanyhed på Agromek

<br>Satellitbilleder med biomasse fra den enkelte mark kan bruges til at beregne den endelige kvælstofgødskning i vinterhvede, ud fra et økonomisk perspektiv.
Satellitbilleder med biomasse fra den enkelte mark kan bruges til at beregne den endelige kvælstofgødskning i vinterhvede, ud fra et økonomisk perspektiv.

Ved hjælp af satellitbilleder af biomassen på den enkelte mark, kan landmanden vurdere behovet for kvælstof inden den sidste gødskning af vinterhveden.  

Foruden hensynet til biomassen er det nu også muligt at tage hensyn til de aktuelle afgrøde- og kvælstofpriser samt det forventede udbytte i marken.

Det er den dynamiske gødningsplan i CropManager, der giver disse nye muligheder.

Den dynamiske gødningsplan er kåret som en trestjernet Europanyhed på Agromek 2022, hvor den præsenteres af Seges Innovation P/S.

Muligheden for at beregne gødningsbehovet ud fra biomassen og afgrøde- og kvælstofpriser samt udbytte, mindsker risikoen for under- eller overgødskning med kvælstof.

Agromeks nyhedsudvalg peger i sin bedømmelse på, at brugen af biomassevurdering fra satellitbilleder til vurdering af kvælstofbehov på markniveau i vækstsæsonen er et helt nyt princip i landbrugets beslutningstøttesystemer. Landmanden får et realtidsbillede af markens restbehov forud for sidste gødningstildeling. Det medfører en markant forbedring af økonomien samt minimerer miljørisiko og klimabelastning.

Klik her for at få direkte adgang til foto af produktet.


Yderligere oplysninger:
Seges Innovation P/S
Tlf. +45 87 40 50 00
Standnr. E4205

Tilbage

keyboard_arrow_up