Nyt tilvalgsmodul klarer mekanisk vækststandsning i kartofler med sammenfiltrede toppe

25.10.2022

MSR Plant Technology præsenterer en trestjernet Europanyhed til kartoffelavlere på Agromek 2022

Den nye funktion til Crown Crusher knuser alle kartoffelstængler – også dem der ligger ned eller er filtret ind i hinanden.Den nye funktion til Crown Crusher knuser alle kartoffelstængler – også dem der ligger ned eller er filtret ind i hinanden.

Den danske virksomhed, MSR Plant Technology, har udviklet en enhed, der kan gøre det lettere at klare mekanisk nedvisning af kartoffeltoppe.  Enheden er et tilvalgsmodul til den mekaniske vækststandser ”Crown Crusher”.

Den nye enhed kan med tandhjul løfte og separere kartoffelstængler, så alle grønne toppe bliver knust – også de toppe, der ligger ned eller har filtret sig ind i hinanden. Fremkørselshastigheden er op til 15 km/t.

Enheden stængelløft og -separering til Crown Crusher er kåret som en trestjernet Europanyhed på Agromek 2022, hvor den præsenteres af producenten MSC Plant Technology.

Danske kartoffelavlere har et stort ønske om at kunne erstatte brugen af kemi til nedvisning af kartofler og leder derfor efter alternativer.

- Enheden gør det muligt at anvende mekanisk vækststandsning i kartofler med liggende eller sammenfiltrede toppe. Det vil sige i sorter med hængende stængler eller stængler, som ligger ned på grund af regn, maskinkørsel, jordtildækning og lignende. Dermed kan der foretages mekanisk nedvisning i alle typer kartofler under de rette forhold og samtidig minimeres risikoen for smitte, hedder det i Agromeks nyhedsudvalgs bedømmelse.

Crown Crusher med stængelløft og -separeringsfunktion vil ifølge producenten i langt de fleste tilfælde give en effektiv vækststandsning med kun én overkørsel. Dermed minimeres risikoen for skader på kartofler i kammen og dermed også risiko for udbyttetab.

 


Yderligere oplysninger:
MSR Plant Technology ApS
Tlf. +45 20 16 97 05
Standnr. G5700

Tilbage

keyboard_arrow_up