Nyt staldkoncept sænker emission af lugt og ammoniak fra grisestalden

25.10.2022

Agrifarms nye staldkoncept til at reducere emission fra stalden er kåret som en tostjernet nyhed på Agromek

De præfabrikerede opsamlingstanke er en af nyhederne i det nye staldkoncept fra Agrifarm.De præfabrikerede opsamlingstanke er en af nyhederne i det nye staldkoncept fra Agrifarm.

Det nye staldkoncept, der sænker emissionen af lugt og ammoniak fra grisestalden, er en kombination af flere nyheder.

Det påpeger Agromeks nyhedsudvalg, der har kåret Agrifarms løsning ”O-emission systemet til griseproduktion” som en tostjernet nyhed på Agromek 2022.

Systemet er udviklet til Agrifarms konceptstald, hvor der indbygges et linespilsanlæg. Anlægget skraber gyllen ud to eller flere gange i døgnet, hvilket reducerer emissionen af metan, ammoniak og lugt i stalden. Samtidig efterlades der kun få gødningsrester.

Gyllen opsamles i nye, præfabrikerede opsamlingstragte. Herfra suger et nyudviklet vakuumanlæg gyllen ud og afleverer den i fortanken, hvor en gylletrailer kan hente den, hvis gyllen skal videre til et biogasanlæg.

Kombinationen af linespilsanlæg og vakuumanlæg sikrer, at der kan transporteres gylle med højt tørstofindhold ud af stalden, og dermed er det muligt at tildele mere halm til grisene. Samtidig er den tørstofberigede gylle bedre egnet til den efterfølgende produktion af biogas, fordi den er sluset/skrabet hurtigt ud af stalden.

 


Yderligere oplysninger:
Agrifarm
Tlf. +45 30 34 71 68
Standnr. L9286

Tilbage

keyboard_arrow_up