Færdigt koncept til landbrugsbyggeri af krydslamineret træ og limtræ

03.11.2022

Konceptbyggeri med både vægge og bærende konstruktioner af træ er kåret som en tostjernet nyhed på Agromek

<br>Konceptbyggeri med limtræ og krydslamineret træ til landbrugsbyggeri er en tostjernet nyhed på Agromek.
Konceptbyggeri med limtræ og krydslamineret træ til landbrugsbyggeri er en tostjernet nyhed på Agromek.

Landbrugsbyggeri med bærende elementer af limtræ og vægge af CLT-elementer – krydslamineret træ – kan erstatte stålkonstruktioner, betonelementer og tagkonstruktionen i meget landbrugsbyggeri.

Det er ideen bag det konceptbyggeri i limtræ og CLT-elementer, som er kåret som en tostjernet nyhed på Agromek 2022. Konceptbyggeriet præsenteres af Woodconstruction A/S og træelementerne bliver produceret af finske Stora Enso.

CLT-elementerne kan leveres som massive vægelementer til både ydervægge og indvendige skillevægge, der kan stå som færdige udvendige og indvendige overflader. Elementerne kan også leveres som tagelementer, der skal forsynes med en egentlig tagbeklædning som oftest i form af tagpap. 

Agromeks nyhedsudvalg påpeger i sin bedømmelse på, at vægelementer i træ er væsentlig lettere at efterbearbejde, hvis der for eksempel skal monteres en ekstra dør eller vindue. Montage af installationer er ligeledes lettere at udføre. Massive træelementer og konstruktioner af limtræ vil ofte have nogle bedre brandtekniske egenskaber end et tilsvarende byggeri med stålkonstruktion.

Ifølge Woodconstruction vil byggetiden oftest kunne afkortes ved byggeri i træ. CLT-elementer og limtræ kan leveres efter 10-12 uger efter godkendte og færdige tegninger, og ofte vil montagen af råhuset i træ klares på seks-ti arbejdsdage, afhængig af råhusets størrelse.

Klik her for at få direkte adgang til foto af produktet.

 


Yderligere oplysninger:
Woodconstruction A/S
Tlf. +45 70 13 41 34

Tilbage

keyboard_arrow_up