Få beregnet kvælstofudnyttelsen efter faktiske forhold

03.11.2022

Biocover præsenterer en trestjernet Europanyhed på Agromek, som kan hjælpe med mere præcis gødskning

<br>Med Europanyheden e-missioN tages der højde for de faktiske forhold ved udbringning af gylle, og dermed kan der undgås over- eller undergødskning.
Med Europanyheden e-missioN tages der højde for de faktiske forhold ved udbringning af gylle, og dermed kan der undgås over- eller undergødskning.

Nu er der hjælp at hente, når der skal lægges gødningsplaner. Biocover A/S præsenterer en ny teknologi til at måle kvælstofudnyttelsen af gylle under udbringning i marken. Når gyllens kvælstofudnyttelse er kendt, er det lettere at lægge planer for brugen af handelsgødning uden hverken at under- eller overgødske.

Det nye e-missioN system er kåret som en trestjernet Europanyhed på Agromek 2022.

E-missioN måler og beregner kvælstofudnyttelsen under udbringningen i marken. Kernen i teknologien er en database, der indeholder forsøg med mere end 10.000 ammoniak emissionsmålinger, der er samlet over 20 år. Denne database bruges nu til at identificere kvælstoftabet under udbringningen af gylle.

Da gylleeffekten hermed er kendt, kan data efterfølgende bruges til planlægning af optimal tildeling af handelsgødning.

- Løsningen er unik, da den løser en problematik, hvor kvælstofudnyttelsesprocenten har været baseret på normværdier, og dermed ikke har taget højde for de faktiske forhold med risiko for over- eller undergødskning, påpeger Agromeks nyhedsudvalg i sin bedømmelse.

E-missioN kan anvendes sammen med alle typer gyllevogne på markedet, oplyser Biocover.

 

Klik her for at få direkte adgang til foto af produktet.


Yderligere oplysninger:
Biocover A/S
Tlf. +45 64 42 20 80
Standnr. C2608

Tilbage

keyboard_arrow_up