Agromek Award til management system

29.11.2022

Best Farm A/S fik tirsdag overrakt en Agromek Award i kategorien Viden & Service, for deres PIG-SIGNAL management, et software program til overvågning i farestalde.

Prisudvalget vurderer, at dette management system vil være en stor hjælp til overvågning i farestalde, og potentielt være med til at reducere smågrise dødeligheden.

Det giver mulighed for at staldpersonalet hele tiden er opdateret på soens velbefindende, både før og efter fødslen, selv om personalet er andet sted i stalden.

PIG-SIGNAL management systemet, der indeholder både kamera, temperaturføler, vandmåler og en app, kan via et kamera registrere, hvornår en fødsel starter, og hvornår næste pattegris ankommer, samt tælle antal nyfødte. Det registrerer også, hvornår fødslen er stoppet, hvornår soen har drukket, samt hvor mange liter, den har drukket. Alle informationerne samles i en app, der sættes op til at give informationer til staldpersonalet, om hvilken hjælp der er behov for.   

Flere dage efter kan der følges op på soens bevægemønster, og hvis hun kun har rejst sig få gange inden for det sidste døgn, kan det være tegn på at hun er syg, og derfor indsættes der automatisk et informationsikon i systemet, så medarbejderne er klar over, at der kræves besøg ved soen. 

Tilbage

keyboard_arrow_up