Agromek Award til hyppig udslusning i stalde

29.11.2022

J. H. Agro A/S fik tirsdag overrakt en Agromek Award i kategorien Staldmekanisering, for JH HyppigUdslusning, som er deres fuldautomatiske styring til håndtering af gylle i grisestalde.

Prisudvalget begrunder udnævnelsen med, at systemet er implementer bart i nye og eksisterende stalde, og for en rimelig investering for den enkelte landmand, kan det få stor indvirkning på griseproduktionens klimareduktion.

Samtidig har det stor effekt på arbejdsmiljøet for de ansatte, at mange gentagne løft af gyllepropper kan undgås.

JH HyppigUdslusning er bygget på en PLC løsning, som er modulopdelt, så anlægget nemt og hurtigt kan tilpasses til det enkle landbrugs stalde. Ét anlæg kan styre op til 20 ventiler, fire linespil, en fortank, en afhentningstank og fire lagertanke.

Anlægget betjenes via en PCér, hvorfra det kan vælges, hvilken dag gyllen skal udsluses, og hvor gyllen skal pumpes hen. Der sker samtidig en logning af data, som kan dokumentere at den hyppige udslusning rent faktisk sker.

Ved samarbejde med biogasanlæg kan anlægget tilgås udefra, så driftspersonalet på biogasanlægget kan se, om der er rågylle klar til afhentning i fortanken, og om der er plads i lagertanken.

Tilbage

keyboard_arrow_up