Agromek Award til elektrisk variabel transmission

29.11.2022

I kategorierne Entreprenør, vej og park, samt Traktorer og Høstmaskiner fik Herborg Maskinforretning A/S tirsdag overrakt en Agromek Award, for den elektrisk variable transmission i John Deere 8R 410 E-IVT, som nu for første gang udstilles på Agromek.

Prisudvalget begrunder deres valg i, at der opnås mindre effekttab i transmissionen, og en mere præcis styring af hastigheden, samt at der forventes lavere driftsomkostninger, hvilket understøttes af udstiller, der angiver lavere omkostninger til serviceaftaler.

Det tilføjes, at der er mindre støj fra den elektrisk drevne transmission, og at traktoren som tilvalg kan fås med 100 kW generator og el-udtag, til f.eks. drev af hjultræk på vogne.

Trinløse transmissioner er normalt udstyret med Hydro moduler til regulering af transmissionshastigheden, og denne enhed er ofte årsag til lavere effektivitet end mekaniske transmissioner. Desuden er den ofte den mest udsatte del i de trinløse transmissioner.

I den nye eAutoPowr-gearkasse i John Deere 8R 410 med E-IVT er den hydrauliske pumpe og motor fra AutoPowr-transmissionen, udskiftet med to elektriske motorgeneratorer. En generator er direkte forbundet til dieselmotoren og driver den anden motorgenerator, der præcist styrer traktorhastigheden. Et elektrisk og fire mekaniske gear sikrer den mest effektive kraftoverførsel til hjulene. 

Tilbage

keyboard_arrow_up