Agromek Award til automatisk åbning af storsække

29.11.2022

I kategorien markredskaber fik Agro-Bag A/S overrakt en Agromek Award, for automatisk åbning af storsække.

Prisudvalget har vurderet, at med Agro-Bag øges sikkerheden ved åbning af storsække, da føreren kan blive i traktoren, og ikke skal stå i nærheden af sækken for at åbne den.

Samtidig undgår føreren at stå i et miljø med gødningsstøv, og at skulle kravle op på trinbræt eller redskaber med risiko for faldulykker.

Agro-Bag består af en platform, der med rør og justerbare beslag kan monteres på en, hvilken som helst spreder eller vogn. Fra førerhuset kan traktorføreren følge, hvordan flere sække hurtigt og effektivt kan tømmes.

Agro-Bag fungerer i praksis ved at sækken placeres oven på platformen, som består af fire springfjedre, og disse fjedre udløses ved vægten af sækken, hvorefter toprammen bevæger sig nedad og knivene bliver synlige og går op i bunden af sækken. Knivene er konstrueret så de skærer både på sækkens vej ned og op for at sikre tømning.

Agro-Bag er udviklet og konstrueret til at kunne operere med minimum 600 kg storsække, indeholdende aggressiv gødning, og er robust bygget til brug på store maskiner.

Tilbage

keyboard_arrow_up