Advarsel mod Fair Guide m.fl.

Agromek har tidligere opfordret alle udstillere til at tænke sig godt om, inden man indgår en skriftlig aftale med:

  • Det østrigske firma Fair Guide, som via firmaet Construct Data Verlag AG driver internetportalen fairguide.com
  • Det mexicanske firma Commercial Online Manuals S de RL de CV, som via firmaet Expo-Guide, Tyskland driver websitet expo-guide.com 
  • Det slovakiske firma Event Fair, der driver websitet eventandfair.org 
  • Det uruguayanske firma International Fairs Directory - MULPOR Company S.A. inter-fairs.com

Både Fair Guide, Expo-Guide og Event Fair sender med jævne mellemrum skriftlige tilbud om optagelse/annoncering på deres internetportal til udstillere, som har deltaget på messer eller udstillinger i MCH. Udstillernes navne har firmaet fået uden vores viden eller samtykke og har dermed uretmæssigt kopieret Agromeks hjemmeside - og tilbuddene kan oven i købet være udformede, så de kan give det misvisende indtryk, at Agromek samarbejder med de pågældende firmaer.

Intet samarbejde med Fair Guide, Expo-Guide eller Event Fair
Vi vil gerne understrege, at Agromek og MCH Messecenter Herning Kongrescenter absolut ikke har nogen form for samarbejde med ovenstående guider. Vi har aldrig leveret udstillernavne/-lister til dem, og vi tager på det skarpeste afstand fra firmaernes metoder. Ved underskrift på en aftale med Fair Guide, Expo-Guide eller Event Fair binder man sig til at betale op mod 25.000 kroner for 3 års optagelse på internetportalerne. Det er naturligvis op til den enkelte at vurdere, om man ønsker denne ydelse - vi synes bestemt ikke, den er pengene værd.

Tysk dom mod Fair Guide
Fair Guide bruger samme metode i mange forskellige lande. Der er imidlertid sket et gennembrud i mange messearrangørers og udstilleres kamp mod Fair Guide, idet der ved Landgericht Chemnitz i Tyskland er afsagt en dom mod Fair Guide. Dommen siger, at firmaet gør sig skyldig i bedrageri, at Construct Data Verlag AG ikke kan gøre krav om betaling gældende mod en kunde, der har underskrevet firmaets formular, at kundens optagelse på internetsiden skal slettes og at Construct Data Verlag AG skal betale begge parters sagsomkostninger. MCH er i besiddelse af en udskrift af dommen og dens præmisser i både tysk og engelsk udgave.

Andre lignende virksomheder
Bemærk at også andre virksomheder anvender et koncept, der til forveksling minder om ovennævnte guider, fx EU Company Directory, World Business Guide m.fl. Vi har ikke kendskab til domme mod Expo-Guide eller øvrige virksomheder, men kan blot konstatere at deres forretningsmetoder stort set er identiske med Fair Guides.

keyboard_arrow_up