Fremtidens Dage - mod en grønnere fremtid for landbruget

På Agromek 2022 kan du glæde dig til at opleve fremtids- og innovationsområdet Fremtidens Dage. 

Her samler vi politik, viden og erhvervsliv til debat om fremtidens danske landbrug, og derfor er Fremtidens Dage er samlingsstedet for morgendagens ideer.

Agromek landbrugsmesse udstilling


Fire temadage

Fremtidens Dage vil blive delt op i fire temadage. De fire temaer integrerer de mest relevante problemstillinger og muligheder, som dansk landbrug står overfor lige nu i forhold til den kommende grønne omstilling og tager deres udspring i den brede landbrugsaftale indgået oktober 2021. 

Fremtidens Fødevarer 

Tirsdag 29. november

Fremtidens Fødevarer vil fokusere på, hvordan værdikæden i dansk landbrug ser ud i fremtiden. I landbrugsaftalen fokuseres der på, at flere fødevarer skal være plantebaserede, økologiske og bæredygtige, samt at udledningen fra husdyr skal falde drastisk.

Fremtidens Digitale Løsninger

Onsdag 2. december

Fremtidens Digitale Løsninger vil fokusere på, hvordan landbruget fremover vil bruge data og digitale løsninger i udviklingen af dansk landbrug. I landbrugsaftalen fokuseres der på at skabe bedst mulig grobund for at digitalisere det danske landbrug både i stalden, i maskinerne og på markerne.

Fremtidens Maskiner

Tirsdag 29. november

Fremtidens Maskiner vil fokusere på, hvordan fremtidens grønne maskiner bliver helt centrale i udviklingen af et grønt, effektivt og kvalitetsbevidst dansk landbrug.
I landbrugsaftalen fokuseres der på, at investeringer i nye teknologier skal være en motor for den grønne udvikling.

Fremtidens Ejerskaber

Torsdag 1. december

Fremtidens Ejerskaber vil fokusere på, hvordan ejerskaber, driftsformer, finansiering samt arbejdskraft kommer til at se ud i fremtidens danske landbrug. I landbrugsaftalen fokuseres der på at udtage 100.000 ha. lavbundsjorder. Derudover er det et stort emne, hvordan vi sikrer flere bæredygtige generationsskifter i dansk landbrug.


Arrangeres i samarbejde med:

 

keyboard_arrow_up