Hvordan kommer GMO til at påvirke fremtidens fødevarer og fødevareforsyning?

arrow_backTil oversigten

Kraftigere regn og lange tørkeperioder som følge af klimaforandringerne, samt et stigende antal munde der skal mættes globalt, sætter pres på fødevareproduktionen i fremtiden.

Med Crispr har vi allerede en teknologi som vil kunne sætter turbo på planteforædlingen, det er dog i dag ikke er muligt at anvende, da man i EU har et forbud mod brugen af genmodificering.

Hovedargumentet mod genmodifikation er det etiske dilemma, om hvorvidt vi må påvirke naturens eget system og modificere dna’et i vores fødevarer efter forgodtbefindende. Med hele klimaproblematikken, den forstående forsyningskrise og de teknologiske fremskridt på området, skal vi måske genoverveje forbuddet mod genmodificering.

Er vi klar til at åbne op for brugen af genmodificering i planteforædlingen? Hvor farligt vil det være? Hvor stor en effekt vil det egentlig have? Og vil vi kunne producere mere effektivt, fremtidssikret og måske endda med lavere miljøbelastning hvis vi anvender genmodificering?

Medvirkende:
June Rebekka Bresson fra NOAH Anne-Sofie Hoboldt-Pedersen fra Det Etiske Råd

Samarbejdspartner:
frej - Frivilligkorps i Jylland

Sprog:
Dansk

Start

tirsdag29. novkl. 13:40

Slut

tirsdag29. novkl. 14:25

Lokation

Fremtidens Dage scenen - Hal E

keyboard_arrow_up