CLAAS CORIO STUBBLE CRACKER - høst og knusning af majsplanterester i en arbejdsgang

arrow_backTil oversigten

21. oktober 2022 | Danish Agro Machinery A/S

Med den nye STUBBLE CRACKER til CORIO 8 rækket majsskæreborde, knuses majsstubben i samme ombæring som den høstes. Formålet med dette er at minimere forekomsten af majshalvmøl i næste års majs afgrøder og lette arbejdet med nedmuldning af stubresterne. STUBBLE CRACKER er fuldt integreret i skærebordet og har en roterende rotor med to special designede slagler monteret pr. række. Den specielle opbygning gør at effektbehovet pr. række kun er ca. 3 KW. Transmissionskonceptet er desuden opbygget så kapaciteten på skærebordet ikke begrænses af stubble crackeren.

Ved høst af majs med plukkeborde er det normalt at majssplanterne trækkes ned af plukkevalserne og skæres over af en roterende kniv i samme arbejdsgang. Med den nye STUBBLE CRACKER sidder der et aggregat på bagsiden af skærebordet, som sørger for at den tilbageværende stub knuses og flosses inden nogen hjulsæt kører over dem, og hvormed majshalvmøllene ikke kan overleve i stubmaterialet. Enheden er ophængt i et trepunktsophæng, som kører uafhængigt af skærebordet, hvorved crackerenhederne følger jorden optimalt.
For hver majsrække sidder der en rotor med to special designet slagler, der kan destruere plantematerialet. De to slagler er belagt med en speciel coating, som sikrer lang levetid. Der benyttes kun 3 KW effekt pr. række.
STUBBLE CRACKER enheden er trukket for sig selv og har egen overbelastningskobling, som sikrer at kapaciteten på skærebordet ikke begrænses af STUBBLE CRACKER enhederne.

Med STUBBLE CRACKER gøres alt arbejdet i en overkørsel. Der skal ikke køres over med en afpudser efterfølgende. Arbejdet udføres med minimalt effektbehov og dermed minimalt brændstofforbrug.
Da STUBBLE CRACKER er monteret direkte på skærebordet, foran mejetærskeren kan stubbene knuses inden, at de er blevet udsat for en overkørsel, og dermed kan den optimale ensartede knusning ske.
En ensartet knusning medfører dertil et bedre udgangspunkt inden stubbearbejdningen i forbindelse med forberedelserne til næste års afgrøder.
Majshalvmøllene har ikke mulighed for at overvintre i stubbene, når de er destruerede og dermed mindskes kemi behovet og sygdomsomfanget i næste års avl.

Flere artikler fra Danish Agro Machinery A/S

Artikel er skrevet af:

Danish Agro Machinery A/S

Danish Agro Machinery A/S er den danske importør af CLAAS landbrugsmaskiner, Spearhead, Fliegl og Bednar redskaber samt Agrifac sprøjter. Vi har til huse i Fredericia, hvorfra vi understøtter det danske netværk af forhandlere med salgssupport, logistik, markedsføring, servicesupport, reservedelssupport og finansiering.

Se profil
keyboard_arrow_up